|
Recept na Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi
Recept na Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kysnuté cesto: 20 g čerstvého droždia, 300 ml mlieka, 3 PL kryštáľového cukru, 300 g polohrubej múky, 1 žltok, 60 g Hery - rastlinný tuk na pečenie, štipka soli, tuk na vymazanie formy Plnka: 150g mletého maku, 200 ml mlieka, 1 balenie vanilínového cukru, 2 PL drvených sušienok, mletá škorica, strúhaná citronová kôra Na obloženie: 500 g hrušiek, 50 g mandlí, práškový cukor na posypanie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi
Recept na Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi: V miske zmiešame droždie so 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a 1 PL múky. Necháme vykysnúť. Zvyšok múky preosejeme do misy, pridáme zvyšný cukor a vlažné mlieko, rastlinný tuk izbovej teploty, štipku soli,kvások a vypracujeme vláčne cesto a necháme 30 minút vykysnúť. Navlhčenou rukou cesto roztlačíme vo forme a necháme ešte chvíľu vykysnúť. Mak nasypeme do vriaceho mlieka, primiešame vanilínový cukor, citronovú kôru, škoricu a podľa potreby zahustíme sušienkami. Makovú zmes natrieme na cesto, na ňu uložíme umyté a na plátky pokrájané hrušky a posypeme mandľami, pokrájanými na špalíčky. Pečieme v trúbe na 180-tich stupňoch 20-25 minút,necháme vychladnúť a pokrájame.
Poznámka k receptu na Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi: Zdroj: Nový čas pre ženy Extra č. 3/2010. Recept som máličko poupravila, miesto mandľových lupienkov som použila Bio mandle, pokrájané na špalíčky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 23.12.2010
- Počet porcí: 1 dávka
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Kysnuté cesto: 20 g čerstvého droždia, 300 ml mlieka, 3 PL kryštáľového cukru, 300 g polohrubej múky, 1 žltok, 60 g Hery - rastlinný tuk na pečenie, štipka soli, tuk na vymazanie formy Plnka: 150g mletého maku, 200 ml mlieka, 1 balenie vanilínového cukru, 2 PL drvených sušienok, mletá škorica, strúhaná citronová kôra Na obloženie: 500 g hrušiek, 50 g mandlí, práškový cukor na posypanie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|