|
Recept na Kynutá bábovka - dia
Recept na Kynutá bábovka - dia je zařazen v kategorii dietní recepty - dia.
K přípravě Kynutá bábovka - dia budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
140 ml vlažného mléka, 1 lžíce rumu, 80 g povoleného tuku - Hera nebo jiný, 2 menší vejce, 100 g den předem vařených nastrouhaných brambor, trochu citronového aroma Dr.Oetker nebo citronová kůra, 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 5 - 10 g vanilkového pudinkového prášku (je možné ho vynechat), 30 g sladidla Clara 3 x sladší než cukr, 1 lžička cukru, 25 g čerstvého droždí, 70 g směsi rozinek, nakrájených mandlí nebo ořechů a sušeného ovoce, olej na vymazání formy a trochu sušeného mléka se sladidlem na posypání upečené bábovky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutá bábovka - dia
Recept na Kynutá bábovka - dia: Do vlažného mléka přidáme trošku cukru a mouky, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se špetkou soli, sladidlem, pudinkem, přidáme jemně nastrouhané brambory, rozkvedlané vejce, rozpuštěný vlahý tuk, aroma, rum, vzešlý kvásek a zaděláme těsto. Nakonec zapracujeme směs rozinek a ořechů, necháme kynout. Po vykynutí propracujeme a vložíme do olejem vymazané větší formy. Chvíli necháme zase kynout, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Vychladlou bábovku posypeme trochou smíchaného sušeného mléka se sladidlem. Já těsto připravuji v domácí pekárně, proto mám takto napsaný recept.
Poznámka k receptu na Kynutá bábovka - dia: Sladidlo Clara - http://www.norvita.cz/cze/index.php?action=detail&id=19
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutá bábovka - dia, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 26.06.2008
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA
- Suroviny: 140 ml vlažného mléka, 1 lžíce rumu, 80 g povoleného tuku - Hera nebo jiný, 2 menší vejce, 100 g den předem vařených nastrouhaných brambor, trochu citronového aroma Dr.Oetker nebo citronová kůra, 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 5 - 10 g vanilkového pudinkového prášku (je možné ho vynechat), 30 g sladidla Clara 3 x sladší než cukr, 1 lžička cukru, 25 g čerstvého droždí, 70 g směsi rozinek, nakrájených mandlí nebo ořechů a sušeného ovoce, olej na vymazání formy a trochu sušeného mléka se sladidlem na posypání upečené bábovky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutá bábovka - dia,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutá bábovka - dia - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutá bábovka - dia
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|