|
Recept na Kuřecí závitky s hořčično-bylinkovou omáčkou
Recept na Kuřecí závitky s hořčično-bylinkovou omáčkou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí závitky s hořčično-bylinkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 kuřecích stehenních řízků trošku rozklepaných 5 plátků sýra (co má kdo rád) cca 2 hrsti listového špenátu 15 tenkých plátků uzeného bůčku nebo anglické (široké tak, aby se vešly do závitku a netrčely) 2 stroužky česneku do masa + 3 stroužky česneku do omáčky, všechny nakrájené na tenké plátky 1 velká cibule na drobno 1 polévkové lžíce hořčice (stačí obyčejná) 2-3 čajové lžičky nasekané pažitky 1 velmi slabá čajová lžička libečku 2 čajové lžičky nasekané petrželky cca 6-7 nasekaných lístků čerstvé bazalky 1 čajová lžička sladké papriky solamyl sůl, pepř, olej - šňůrku na svázání závitku, popř. párátka nebo nějaká kovová napichovátka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí závitky s hořčično-bylinkovou omáčkou
Recept na Kuřecí závitky s hořčično-bylinkovou omáčkou: Osolené plátky masa jsem pokladla listy špenátu (nemusí jej být hromada, ale aby pokryl povrch, zakryl případné menší díry např. po odřezání křupky), na špenát dala pár plátků česneku, zakryla bůčkem a nakonec dala plátek sýru. Takto připravené maso jsem si zavinula a stáhla provázkem a ještě lehce osolila a opepřila. Ve větší pánvi jsem si do rozpáleného oleje dala závitky osmahnout ze všech stran, pak jsem je dala bokem a do výpeku vsypala cibuli. Chvíli jsem ji restovala a poté přidala česnek. Asi za 2 minutky jsem vše podlila vodou, přidala bylinky, hořčici, sladkou papriku a vložila maso. Takto se to vařilo asi 15 minut pod pokličkou. V troše vody jsem si rozmíchala solamyl. Maso jsem opět vytáhla a omáčku podle potřeby dohustila. Ještě jednou s masem jsem to vše nechala na 10 minut provařit. U nás doma se servírovalo s bramborovou kaší.
Poznámka k receptu na Kuřecí závitky s hořčično-bylinkovou omáčkou: Je to naprostá improvizace toho, co zrovna kuchyně dala. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/03/kureci-z...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí závitky s hořčično-bylinkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 15.05.2014
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 5 kuřecích stehenních řízků trošku rozklepaných 5 plátků sýra (co má kdo rád) cca 2 hrsti listového špenátu 15 tenkých plátků uzeného bůčku nebo anglické (široké tak, aby se vešly do závitku a netrčely) 2 stroužky česneku do masa + 3 stroužky česneku do omáčky, všechny nakrájené na tenké plátky 1 velká cibule na drobno 1 polévkové lžíce hořčice (stačí obyčejná) 2-3 čajové lžičky nasekané pažitky 1 velmi slabá čajová lžička libečku 2 čajové lžičky nasekané petrželky cca 6-7 nasekaných lístků čerstvé bazalky 1 čajová lžička sladké papriky solamyl sůl, pepř, olej - šňůrku na svázání závitku, popř. párátka nebo nějaká kovová napichovátka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí závitky s hořčično-bylinkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí závitky s hořčično-bylinkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí závitky s hořčično-bylinkovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|