RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené, recepty Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené, Kuřecí, uzené, kyselém, zelí, dušené


Recept na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené

Recept na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 uzená kuřecí stehna 150 g špeku(zauzené slaniny) 400 g kysaného zelí 1 větší cibule 2 větší stroužky česneku 1 větší jablko 1 kl celého kmínu 2 dl vývaru(stačí z 1 kostky) na vývar kosti a kůže z uzených stehen 1 cibule 2 stroužky česneku 1 mrkev 1 bobkový list 5 kuliček pepře snítka libečku(lze vynechat) 1,5 l studené vody sůl,mletý pepř na dochucení 1-2 vejce na zavářku 2 PL nasekané pažitky na bramborovo-mrkvový knedlík 400 uvařených brambor(použila jsem z předešlého dne) 1 velká syrová mrkev cca 110 g polohrubé mouky/dle hustoty těsta můžeme průběžně přidávat ¼ balíčku prášku do pečiva 1 vejce 1 kl soli na dozdobení 1 nakrájená cibule osmažená na 3pl oleje.

Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené

Recept na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené:
Z uzených kuřecích stehen odstraníme kůži a kosti, které vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme v surovinách uvedenou očištěnou zeleninu, bobkový list, kuličky pepře a libeček, mírně osolíme a pod pokličkou od doby varu vaříme cca 45minut.Po uvaření vývar přecedíme, dle potřeby dochutíme solí a pepřem, vmícháme rozklepnuté vejce a necháme 2minutky provařit(místo vejce můžeme použít uvařené nudle, kroupy, rýži, nebo brambor).Na talíři posypene nakrájenou pažitkou. --------- Stehna rozdělíme na větší části, zelí pokud je hodně kyselé lehce propláchneme, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na větší kostičky. Na drobnější kostičky nakrájíme špek, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Do rozehřátého širšího kastrolu dáme rozpustit připravený špek který necháme lehce zrůžovět. Poté přidáme cibuli s česnekem, kmín a 3minuty restujeme. Až začne špek zlátnout přidáme kousky uzených stehen a mírně osmahneme. Přidáme zelí, jablko, promícháme, podlijeme 2dl vývaru a pod pokličkou na mírném plameni dusíme za občasného promíchání 20minut. Podáváme s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, který si připravíme tak, že na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme do větší mísy brambory a mrkev, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, přidáme celé vejce a sůl. Vše v míse rukama důkladně prohněteme, vytvořené těsto vyklopíme na pracovní plochu a rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme váleček a dáme do hrnce s vařící osolenou vodou na 20minut uvařit. Hotový knedlík nakrájíme na širší plátky a na talíři ozdobíme na tuku osmaženou pokrájenou cibulkou.

Poznámka k receptu na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené:
Takto připravená je velice chutná i vepřová krkovice, nakrájená na plátky, jen doba dušení není 20, ale 35-40minut, podle toho, jak jsou plátky silné(uzený vývar odpadá:-) )

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 10.10.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 4 uzená kuřecí stehna 150 g špeku(zauzené slaniny) 400 g kysaného zelí 1 větší cibule 2 větší stroužky česneku 1 větší jablko 1 kl celého kmínu 2 dl vývaru(stačí z 1 kostky) na vývar kosti a kůže z uzených stehen 1 cibule 2 stroužky česneku 1 mrkev 1 bobkový list 5 kuliček pepře snítka libečku(lze vynechat) 1,5 l studené vody sůl,mletý pepř na dochucení 1-2 vejce na zavářku 2 PL nasekané pažitky na bramborovo-mrkvový knedlík 400 uvařených brambor(použila jsem z předešlého dne) 1 velká syrová mrkev cca 110 g polohrubé mouky/dle hustoty těsta můžeme průběžně přidávat ¼ balíčku prášku do pečiva 1 vejce 1 kl soli na dozdobení 1 nakrájená cibule osmažená na 3pl oleje
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí uzené v kyselém zelí dušené, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist