|
Recept na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené
Recept na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 uzená kuřecí stehna 150 g špeku(zauzené slaniny) 400 g kysaného zelí 1 větší cibule 2 větší stroužky česneku 1 větší jablko 1 kl celého kmínu 2 dl vývaru(stačí z 1 kostky) na vývar kosti a kůže z uzených stehen 1 cibule 2 stroužky česneku 1 mrkev 1 bobkový list 5 kuliček pepře snítka libečku(lze vynechat) 1,5 l studené vody sůl,mletý pepř na dochucení 1-2 vejce na zavářku 2 PL nasekané pažitky na bramborovo-mrkvový knedlík 400 uvařených brambor(použila jsem z předešlého dne) 1 velká syrová mrkev cca 110 g polohrubé mouky/dle hustoty těsta můžeme průběžně přidávat ¼ balíčku prášku do pečiva 1 vejce 1 kl soli na dozdobení 1 nakrájená cibule osmažená na 3pl oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené
Recept na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené: Z uzených kuřecích stehen odstraníme kůži a kosti, které vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme v surovinách uvedenou očištěnou zeleninu, bobkový list, kuličky pepře a libeček, mírně osolíme a pod pokličkou od doby varu vaříme cca 45minut.Po uvaření vývar přecedíme, dle potřeby dochutíme solí a pepřem, vmícháme rozklepnuté vejce a necháme 2minutky provařit(místo vejce můžeme použít uvařené nudle, kroupy, rýži, nebo brambor).Na talíři posypene nakrájenou pažitkou. --------- Stehna rozdělíme na větší části, zelí pokud je hodně kyselé lehce propláchneme, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na větší kostičky. Na drobnější kostičky nakrájíme špek, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Do rozehřátého širšího kastrolu dáme rozpustit připravený špek který necháme lehce zrůžovět. Poté přidáme cibuli s česnekem, kmín a 3minuty restujeme. Až začne špek zlátnout přidáme kousky uzených stehen a mírně osmahneme. Přidáme zelí, jablko, promícháme, podlijeme 2dl vývaru a pod pokličkou na mírném plameni dusíme za občasného promíchání 20minut. Podáváme s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, který si připravíme tak, že na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme do větší mísy brambory a mrkev, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, přidáme celé vejce a sůl. Vše v míse rukama důkladně prohněteme, vytvořené těsto vyklopíme na pracovní plochu a rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme váleček a dáme do hrnce s vařící osolenou vodou na 20minut uvařit. Hotový knedlík nakrájíme na širší plátky a na talíři ozdobíme na tuku osmaženou pokrájenou cibulkou.
Poznámka k receptu na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené: Takto připravená je velice chutná i vepřová krkovice, nakrájená na plátky, jen doba dušení není 20, ale 35-40minut, podle toho, jak jsou plátky silné(uzený vývar odpadá:-) )
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 10.10.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 4 uzená kuřecí stehna 150 g špeku(zauzené slaniny) 400 g kysaného zelí 1 větší cibule 2 větší stroužky česneku 1 větší jablko 1 kl celého kmínu 2 dl vývaru(stačí z 1 kostky) na vývar kosti a kůže z uzených stehen 1 cibule 2 stroužky česneku 1 mrkev 1 bobkový list 5 kuliček pepře snítka libečku(lze vynechat) 1,5 l studené vody sůl,mletý pepř na dochucení 1-2 vejce na zavářku 2 PL nasekané pažitky na bramborovo-mrkvový knedlík 400 uvařených brambor(použila jsem z předešlého dne) 1 velká syrová mrkev cca 110 g polohrubé mouky/dle hustoty těsta můžeme průběžně přidávat ¼ balíčku prášku do pečiva 1 vejce 1 kl soli na dozdobení 1 nakrájená cibule osmažená na 3pl oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí uzené v kyselém zelí dušené,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí uzené v kyselém zelí dušené
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|