|
Recept na Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou
Recept na Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí stehna s kostí 3 ks, chorizo 100 - 150 g, mleté vepřové maso (plec) 150 g, čerstvé bylinky - šalvěj 3 listy, bazalka 3 listy, sůl, pepř mletý bílý, cibule 2 ks, víno bílé suché 1 dcl, olivový olej 1 lžíce, mouka hladká 1 lžíce, vývar drůbeží (voda) na podlití..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou
Recept na Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou: Kuřecí stehna vykostíme - maso zbytečně nerozkrajujeme, ale kosti šikovně vytáhneme, bez většího porušení kůže a masa. Chorizo nakrájíme na kostičky a mixérem je rozdrtíme na jemno (dělala jsem ponorným a šlo to dobře). V misce si rozmícháme mleté maso, namleté chorizo, nakrájenou bazalku, špetku pepře, sůl a lžíci vína. Vykostěná stehna naplníme připravenou masovou směsí a poté je sepneme kovovými jehlami (zašitím nití) tak, aby nám náplň nevypadávala ven. Hotové maso jemně osolíme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a stehna na něm ze všech stran opečeme do zlatova. Cibuli si oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme do pekáčku. Opečená stehna přidáme k cibuli (švem dolů), výpek na pánvi si trochu naředíme, lehce odvaříme a nalijeme do pekáčku. Pod každé stehno dáme lístek šalvěje, maso podlijeme do 1/3 výšky masa, lehce osolíme, přiklopíme poklicí a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Během pečení do šťávy seškrabujeme nápek ze stěn pekáčku (pro výslednou barvu šťávy), maso přeléváme vypečenou šťávou a dle potřeby podléváme vývarem. Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla. Šťávu si vypečeme na tuk, přidáme mouku, za stálého míchání jí orestujeme do zlatova a podlijeme vývarem. Necháme jí 10 min. provařit, pak přidáme víno a necháme ještě asi 10 min. pomalu provářet. Šťáva by nám měla udělat glanc - pustit tuk na povrch. Zahustit lze i moukou rozmíchanou s trochou studené vody. Provařenou šťávu dochutíme solí, špetkou mletého pepře a vložíme do ní hotová stehna zbavená jehel. Šťávy má být jen trochu - není to omáčka. Jako příloha se hodí rýže, nebo brambory v mnoha úpravách - opečené, vařené, kaše. A samozřejmě i čerstvá zelenina - obloha, salát.
Poznámka k receptu na Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou: Dlouho mě lákalo ochutnat chorizo i v tepelné úpravě a tak jsem se rozhodla to vyzkoušet. Nechtěla jsem, aby bylo jídlo překombinované a tak jsem vzala jen pár surovin a dala se do vaření. Chutě se krásně propojily a kombinace choriza a kuř. masa mě mile překvapila. Díky opatrnému vykosťování si maso uchová tvar, jakoby bylo s kostí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 22.07.2011
- Počet porcí: 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuřecí stehna s kostí 3 ks, chorizo 100 - 150 g, mleté vepřové maso (plec) 150 g, čerstvé bylinky - šalvěj 3 listy, bazalka 3 listy, sůl, pepř mletý bílý, cibule 2 ks, víno bílé suché 1 dcl, olivový olej 1 lžíce, mouka hladká 1 lžíce, vývar drůbeží (voda) na podlití.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|