|
Recept na Kuřecí stehna Marengo
Recept na Kuřecí stehna Marengo je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí stehna Marengo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 kuřecích stehen 3 cibule 4 stroužky česneku 300 g hub(lesní, žampiony, hlíva, čerstvé - sušené...) 1 malý rajčatový protlak (200 ml kečupu) 150 ml bílého vína (suché) směs koření na kuře, sůl - pouze podle obsahu soli ve směsi koření 2 polévkové lžíce majoránky 2 polévkové lžíce sojové omáčky olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí stehna Marengo
Recept na Kuřecí stehna Marengo: Kuřecí stehna si opereme, dočistíme a posypeme směsí koření na kuře, podle obsahu soli ve směsi koření, můžeme samotné stehna ještě mírně osolit. Oloupeme si cibuli, nakrájíme na proužky, vložíme do rozpáleného oleje. K cibuli prolisujeme stroužky česneku a na mírném ohni necháme tzv. rozvonět, po 5 minutách přidáme rajčatový protlak (kečup), bílé víno, sójovou omáčku, přivedeme k varu, přidáme majoránku a vypneme. Takto připravený základ vložíme na dno pekáče. Na pánvi či v kastrolu si na rozpáleném oleji krátce zprudka opečeme kuřecí stehna po všech stranách. Přendáme je na základ do pekáče a přikryté vložíme do trouby předehřáté na 180°C - 200°C. Po 35-ti minutách přidáme pokrájené houby - použila jsem hlívu ústřičnou a dusíme ještě 20 minut. Odkryjeme a 10 minut necháme zapéci, abychom měli křupavou kůrku. Podáváme s rýží, brambory, hranolky, bílým pečivem, ...
Poznámka k receptu na Kuřecí stehna Marengo: Tento recept vznikl již v roce 1800 po vítězné císařově bitvě nad Rakušany. Recept je slavný a od Napoleona dostal název Marengo. Dodnes se vaří takřka po celém světě a za 211 let své existence doznal mnoha změn, úprav a finálních podob. Zde jsem našla dva recepty podobného názvu i složení a přidala je do podobných ;)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí stehna Marengo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cardanka (Jana)
- Datum vložení: 15.03.2011
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 8 kuřecích stehen 3 cibule 4 stroužky česneku 300 g hub(lesní, žampiony, hlíva, čerstvé - sušené...) 1 malý rajčatový protlak (200 ml kečupu) 150 ml bílého vína (suché) směs koření na kuře, sůl - pouze podle obsahu soli ve směsi koření 2 polévkové lžíce majoránky 2 polévkové lžíce sojové omáčky olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí stehna marengo,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí stehna Marengo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí stehna Marengo
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|