|
Recept na Kuřecí špíz“Azték“s lilkem a žampiony
Recept na Kuřecí špíz“Azték“s lilkem a žampiony je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí špíz“Azték“s lilkem a žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g kuřecího prsa 1 menší lilek 4 menší žampiony ¼ masité papriky koření“Aztécký poklad“/nemáme-li,postačí sůl,pepř a trochu mleté papriky čtyřbarevný pepř z mlýnku“Kotányi“ sůl olej kovové delší jehly na špízy,nebo ve vodě namočené špejle.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí špíz“Azték“s lilkem a žampiony
Recept na Kuřecí špíz“Azték“s lilkem a žampiony: Z dobře opláchnutého lilku odřízneme špičku a lilek nakrájíme na tenké plátky. Plátky po obou stranách osolíme, vložíme do většího cedníku a necháme cca 15minut vypotit(pustit přebytečnou vodu). Mezitím si kuřecí prso rozřízneme na polovinu a nakrájíme na delší a asi 3cm široké plátky, které zlehka tupou stranou nože naklepeme. Plátky okořeníme aztéckým kořením a čtyřbarevným pepřem, lehounce potřeme olejem, poskládáme na sebe a necháme chvilku odpočinout. Vypocený lilek osušíme. Každý plátek překrojíme na polovinu, opepříme a potřeme olejem. Žampiony nakrájíme na širší plátky, papriku na širší kousky. Na plátek masa položíme plátek lilku a napíchneme na jehlu, nebo špejli jakoby do tvaru vlnovky. Přidáme žampion, papriku a opět do vlnovky maso s lilkem. Na stejnou jehlu vše zopakujeme ještě jednou s druhým kouskem masa, lilkem a zeleninou. Na pánev do rozehřátého oleje vložíme takto přichystané špízy a na slabém plameni opékáme ze všech stran doměkka. Dohromady cca 10minut. Já jsem připravovala v grilovací pánvi, kterou jsem lehce přetřela jedním nakořeněným a naolejovaným kouskem naloženého masa. Plátky masa a lilku, co mi zůstaly jsem“ugrilovala“společně se špízy.
Poznámka k receptu na Kuřecí špíz“Azték“s lilkem a žampiony: Grilovací pánev opravdu nezahálí:-)a já se budu snažit o další nové experimenty.Naštěstí to má u nás kdo jíst:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí špíz“Azték“s lilkem a žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.09.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 300 g kuřecího prsa 1 menší lilek 4 menší žampiony ¼ masité papriky koření“Aztécký poklad“/nemáme-li,postačí sůl,pepř a trochu mleté papriky čtyřbarevný pepř z mlýnku“Kotányi“ sůl olej kovové delší jehly na špízy,nebo ve vodě namočené špejle
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí špíz“azték“s lilkem a žampiony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí špíz“Azték“s lilkem a žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí špíz“Azték“s lilkem a žampiony
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|