Recept na Kureci s bylinkovou krustou ve smetanove omacce
Recept na Kureci s bylinkovou krustou ve smetanove omacce je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kureci s bylinkovou krustou ve smetanove omacce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 ks kurecich prsou bylinkova smes: velka hrst hladkoliste petrzelky velka hrst listu z celerove nate 4 strouzky cesneku hrst piniovych orisku spetka pepre olivovy olej (asi 2 - 3 lzice) omacka: 1 bulva celeru 1 mrkev 1 zrala hruska 1 mensi cervena cibule 100 ml smetany 2 vrchovate lzice strouhaneho perniku par kapek citronove stavy maslo sul a pepr asi 6 platku masla do pekacku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kureci s bylinkovou krustou ve smetanove omacce
Recept na Kureci s bylinkovou krustou ve smetanove omacce: Vsechny suroviny na bylinkovou smes rozmixujeme. Kureci prsa omyjeme, osusime, z obou stran osolime a opeprime a z vrchni strany potreme bylinkovou smesi. Nechame do druheho dne v chladu ulezet (ja jsem si hned do zapekaci nadoby vlozila platky masla, na ne polozila kureci prsa natrena bylinkovou smesi a prikryte soupla do lednice). Druhy den alespon 1 hodinu pred pecenim vyndame z lednice, aby maso ziskalo pokojovou teplotu, podlijeme asi 1 dcl vody a pri 200 stupnich cca 35 minut peceme (prikryte). Pote jeste 35 minut odkryte dopekame. Na masle zpenime drobne nakrajenou cibuli, prihodime na hrube slzicky nastrouhany celer a mrkev a chvilku restujeme. Pote pridame nastrouhanou hrusku, podlijeme vodou, osolime a opeprime a pod poklickou dusime do mekka. Hotove maso vyjmeme z vypeku a prikryte udrzujeme teple. Vypek prilijeme k omacce a rozmixujeme do hladka. Zahustime pernikem a zjemnime smetanou. Nechame lehce prohrat. Dochutime soli, peprem a citronovou stavou. Podavame s ryzi, knedlikem nebo bramborem.
Poznámka k receptu na Kureci s bylinkovou krustou ve smetanove omacce: inspirace na krustu: www.madlinakuchyne.blog.cz (upraveno)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kureci s bylinkovou krustou ve smetanove omacce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 09.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 3 ks kurecich prsou bylinkova smes: velka hrst hladkoliste petrzelky velka hrst listu z celerove nate 4 strouzky cesneku hrst piniovych orisku spetka pepre olivovy olej (asi 2 - 3 lzice) omacka: 1 bulva celeru 1 mrkev 1 zrala hruska 1 mensi cervena cibule 100 ml smetany 2 vrchovate lzice strouhaneho perniku par kapek citronove stavy maslo sul a pepr asi 6 platku masla do pekacku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kureci s bylinkovou krustou ve smetanove omacce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kureci s bylinkovou krustou ve smetanove omacce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kureci s bylinkovou krustou ve smetanove omacce
|
|