|
Recept na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní
Recept na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Celé kuře 1,5 kg, mletý bůček 300g, sýr eidam 150g, anglická slanina plátky - nemusí být, sůl, pepř bílý mletý, bílé víno suché 3 dcl, zelená petrželka krájená - hrst, cibule 2 ks, máslo - lžíce, muškát. oříšek - 2 malá strouhnutí, vývar ( voda) na podlití, hladká mouka na zahuštění 2 - 3 lžíce (dle požadovaného množství šťávy)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní
Recept na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní: Bůček si očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Sýr si nastrouháme na jemném struhadle a v míse ho promícháme s mletým masem, solí, mletým pepřem a 1 dcl vína. Směs necháme chvíli odležet a dle potřeby jí dosolíme. Mezitím si vykostíme kuře (vykošťuji od hřbetu) a zlehka ho naklepeme přes fólii (mikroten. sáček). Plát masa si položíme na fólii, maso osolíme a poklademe plátky anglické slaniny. Pak na 2/3 plátu rozetřeme mletou směs a posypeme jí nakrájenou petrželkou . Poté plát masa zabalíme pomocí fólie do tvaru rolády. Balíme ze strany, kde máme plňku - po délce masa. Fólii odstraníme a roládu pevně převážeme motouzem (nití). Pak roládu ještě lehce osolíme. V pekáčku si rozehřejeme máslo a roládu ze všech stran opečeme. Poté přidáme na plátky nakrájenou cibuli a zlehka jí orestujeme. Vše podlijeme horkým vývarem (vodou) do poloviny výšky masa, pekáč přiklopíme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby na 185°C. Až se maso začne péct, tak teplotu stáhneme na 170°C a pečeme do změknutí. Maso dle potřeby podléváme, ale jen zlehka, aby nám v pekáči tzv. neplavalo. Roládu během pečení přeléváme vypečenou šťávou a ze stran pekáče, si do šťávy seškrabujeme nápečky (udělají nám pěknou barvu). Asi 15 min před koncem pečení maso odklopíme, aby nám chytlo barvičku. Měkké maso vyjmeme stranou a vzniklou šťávu si v troubě (na 185°C) nebo na sporáku vydusíme na tuk. Ten pak zasypeme moukou, zasmažíme do světlé barvy a podlijeme chladným vývarem. Vše pečlivě rozmícháme a necháme v troubě, nebo na sporáku provařit. Po 15 min. prováření si šťávu přepasírujeme přes jemné síto do kastrolu, přidáme bílé víno, dle potřeby dosolíme, přistrouhneme oříšek a necháme ještě asi 10 min. pomalu provářet, aby nám šťáva pustila na povrch tuk (glanc). Pakliže je tuku hodně, tak ho jemně odebereme pomocí naběračky. Chuť šťávy je jemná a lehká. Roládu zbavíme provázku, nakrájíme jí na plátky a dáme pod poklicí ohřát do trouby, nebo jí ohřejeme na pařáčku. Jako příloha se hodí rýže, brambory, bramborová kaše, i houskový knedlík.
Poznámka k receptu na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní: Roládu jsem dělala v návaznosti na to, že jsme dělali mleté holandské řízky. Dělali jsme je asi z kila masa a tak jsem část míšeniny využila i na plňku do rolády, jen jsem ještě přidala víno. Odkazy na vykošťování kuřete - http://www.toprecepty.cz/recept/3910-pikantni-kure..., nebo http://www.toprecepty.cz/recept/1899-vykostovanie-... .
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 08.01.2011
- Počet porcí: 8 - 10 porcí.
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Celé kuře 1,5 kg, mletý bůček 300g, sýr eidam 150g, anglická slanina plátky - nemusí být, sůl, pepř bílý mletý, bílé víno suché 3 dcl, zelená petrželka krájená - hrst, cibule 2 ks, máslo - lžíce, muškát. oříšek - 2 malá strouhnutí, vývar ( voda) na podlití, hladká mouka na zahuštění 2 - 3 lžíce (dle požadovaného množství šťávy).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|