|
Recept na Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony
Recept na Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kuřecí maso-použila jsem čtvrtky 1 větší cibule 1 kostka slepičího bujonu 9 menších žampionů 9 cherry rajčátek 1 paprika kapie-použila jsem červenou (pro barevnost se víc hodí zelená) 1 kelímek zakysané smetany 2 dl mléka 2 PL hladké mouky trochu soli, mleté papriky, tuk na orestování cibule.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony
Recept na Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony: Na tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a mírně osolené, ml. paprikou poprášené maso na ní ze všech stran osmahneme. Podlijeme trochou vody, asi 1,5 dl, rozdrobíme kostku bujonu a dusíme na slabším plameni za sledování hladiny tekutiny do poloměkka. Pak přidáme očistěné, sloupnuté a na silnější plátky nakrájené žampiony, nadrobno pokrájenou papriku, slupek zbavená nakrájená rajčátka a dusíme do úplného změknutí masa. Pak maso vyndáme, uschováme v teple, ve smetaně s mlékem rozmícháme 2 PL hladké mouky, nalijeme do podušené šťávy se zeleninou a 10 minut za promíchávání provaříme. Vložíme nazpět maso, prohřejeme a podáváme s knedlíkem, rýží, noky, hodí se i těstoviny.
Poznámka k receptu na Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony: Drůbeží maso můžeme použít jakékoliv- vykostěné, prsa, stehna. Dělávám i z masa vepřového. Pokud nemám žampiony, používám hříbky podle sezony, nebo zavařené či sušené.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 23.06.2011
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: kuřecí maso-použila jsem čtvrtky 1 větší cibule 1 kostka slepičího bujonu 9 menších žampionů 9 cherry rajčátek 1 paprika kapie-použila jsem červenou (pro barevnost se víc hodí zelená) 1 kelímek zakysané smetany 2 dl mléka 2 PL hladké mouky trochu soli, mleté papriky, tuk na orestování cibule
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|