|
Recept na Kuřecí pochoutka nejen pro začátečníky
Recept na Kuřecí pochoutka nejen pro začátečníky je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Kuřecí pochoutka nejen pro začátečníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vykostěná kuřecí prsa(nebo 4 vykostěná kuř.stehna) 10 dkg krájené anglické slaniny 10 dkg sýru Niva s modrou plísní 15 ks menších žampionů 4 ks celé jarní cibulky 1 masitá paprika-já jsem měla žlutou 1 cibule 1 sáček Maggi nápady-zapečené kuře žampiony&smetana sůl,pepř (dle potřeby škrobová moučka nebo hl. mouka) máslo na orestování cibule a žampionů.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí pochoutka nejen pro začátečníky
Recept na Kuřecí pochoutka nejen pro začátečníky: 1.Na troše másla jsem orestovala nadrobno pokrájenou cibuli a zbytek nadrobno pokrájené anglické slaniny, přidala jsem na silnější plátky pokrájené žampiony a chvilku nechala orestovat. 2.Mezi tím jsem si z opláchnutých kuřecích prsou uřízla 4 plátky, maličko tupou stranou nože naklepala, osolila a opepřila. Na každý plátek jsem položila 2 ks nakrájené anglické slaniny, špalíček sýru a asi 10i centimetrový kousek jarní cibulky-tu bílou část. Umotala do závitky, spíchla párátky a na troše tuku nechala závitky ze všech stran osmahnout-zatáhnout. 3.Na orestovanou žampionovou směsku jsem položila zatáhnuté závitky, posypala na silnější proužky nakrájenou paprikou, podlila 2 dl vody a nechala pod pokličkou 30 minut dusit. Pak jsem závitky dala bokem, v 1 dl vody rozmíchala maggi nápady(kdo nemá, může si ve 2dl mléka rozmíchat 2 pol. lžíce hl. mouky), nalila do šťávy a nechala ještě 10 minut za občasného zamíchání provařit. Pokud by se někomu zdála šťáva málo hustá, může přilít v troše vody rozmíchanou necelou polévkovou lžíci solamylu-škrobové moučky a ještě minutku povařit. V závěru si každý dochutí podle sebe, já jsem už nedochucovala. Podávala jsem s rýží, ale hodí se i těstoviny nebo houskový knedlík.
Poznámka k receptu na Kuřecí pochoutka nejen pro začátečníky: Tento recept není pracný ani časově náročný. Určitě takto můžete udělat i plátky (vynecháte slaninu a jar. cibulku) a sýrem posypat až hotový pokrm. Ale závitky, když je ostrým nožem hezky rozpůlíte, vypadají pěkně slavnostně:-) Lze dělat i z vykostěných kuř. stehen nebo z vepřového masa.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí pochoutka nejen pro začátečníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 23.01.2011
- Počet porcí: 4 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 2 vykostěná kuřecí prsa(nebo 4 vykostěná kuř.stehna) 10 dkg krájené anglické slaniny 10 dkg sýru Niva s modrou plísní 15 ks menších žampionů 4 ks celé jarní cibulky 1 masitá paprika-já jsem měla žlutou 1 cibule 1 sáček Maggi nápady-zapečené kuře žampiony&smetana sůl,pepř (dle potřeby škrobová moučka nebo hl. mouka) máslo na orestování cibule a žampionů
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí pochoutka nejen pro začátečníky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí pochoutka nejen pro začátečníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí pochoutka nejen pro začátečníky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|