|
Recept na Kuřecí plátky na zeleninkové šťávě
Recept na Kuřecí plátky na zeleninkové šťávě je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí plátky na zeleninkové šťávě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2ks kuřecích prsou 1malá cibule 1 menší mrkev kousek kořenové petržele (dala jsem menší půlku z kořene) 1KL tymiánu 2PL oleje a kousek másla na šťávu 1PL oleje s kouskem másla na zatažení masa sůl, pepř 1/2 kostičky silného slepičího bujonu 2ČL škrobu (Solamyl, Maizena) 1PL vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí plátky na zeleninkové šťávě
Recept na Kuřecí plátky na zeleninkové šťávě: Z kuřecích prsou si nařežeme menší filátka, opepříme je a osolíme. Rozpálíme olej (1PL) s máslem a plátky zasmahneme, dáme stranou. Do pánve dáme půl šálku vody a odvaříme výpek. Zbylý olej s máslem rozehřejeme v kastrolu, zesklovatíme na drobno pokrájenou cibulku, přihodíme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel a osmahneme. Osolíme, opepříme, dáme do horké směsi rozvonět tymián. Přihodíme maso, vlejeme odvařený výpek z pánve, rozdrobíme půl bujonu a dolijeme vodu do 2/3 výšky masa. Dusíme do měkka, cca 20-30 min podle kvality masa. Hotové maso vyjmeme, škrob rozpustíme ve vodě a rozmíchaný vlijeme do základu. Vytvoří se lehce zahoustlá konzistence. Chvilku provaříme, případně dochutíme ještě solí a pepřem. Jako přílohu jsem dala vařené brambory, prosypané usekaným libečkem (druhej mužskej, kterého po manželovi miluju :-))
Poznámka k receptu na Kuřecí plátky na zeleninkové šťávě: A stejně jsem do té menší z dcer tu tepelně opracovanou mrkev nedostala, s prominutím vyžrala jen maso a opatrně vyjmula brambory....takhle se ani páté třídy nedožije:-)) bo ju asi uškrtím:-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí plátky na zeleninkové šťávě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 24.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2ks kuřecích prsou 1malá cibule 1 menší mrkev kousek kořenové petržele (dala jsem menší půlku z kořene) 1KL tymiánu 2PL oleje a kousek másla na šťávu 1PL oleje s kouskem másla na zatažení masa sůl, pepř 1/2 kostičky silného slepičího bujonu 2ČL škrobu (Solamyl, Maizena) 1PL vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí plátky na zeleninkové šťávě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí plátky na zeleninkové šťávě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí plátky na zeleninkové šťávě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|