|
Recept na Kuřecí plátky Jean Baklažán
Recept na Kuřecí plátky Jean Baklažán je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí plátky Jean Baklažán budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí prsní řízky 1 lilek (stačí polovina) 100 g rokforu (gorgonzoly, nivy) 1 stroužek česneku olivový olej máslo koření adžika pepř sladká sójová omáčka sůl hladká mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí plátky Jean Baklažán
Recept na Kuřecí plátky Jean Baklažán: Lilek nakrájíme na velmi tenké plátečky (1-2 mm), osolíme a necháme stát. Maso nařízmeme tak, aby mělo pokud možno stejnou výšku, osolíme, opepříme a okořeníme adžikou. Ve vyšší pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a lžíci másla a maso asi 10 minut opékáme dozlatova. Potom ho zabalíme do alobalu a výpek zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky. Prosmahneme a zalijeme horkým vývarem nebo vodou (v tom případě přidáme kousek bujónové kostky). Zacákneme sladkou sójovou omáčkou, připepříme, omáčku prošleháme dohladka a vrátíme do ní maso. Na nízké teplotě prováříme asi 20 minut. Mezitím osušíme lilek, potřeme ho rozetřeným česnekem a opečeme ho na olivovém oleji dozlatova. Na hotové plátky masa poklademe opečená kolečka lilku, navrch položíme plátky rokforu a vložíme do trouby asi na 10 minut, až se sýr nataví.
Poznámka k receptu na Kuřecí plátky Jean Baklažán: Zdroj a název receptu: inspirace v mojí oblíbené restauraci.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí plátky Jean Baklažán, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 27.01.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí prsní řízky 1 lilek (stačí polovina) 100 g rokforu (gorgonzoly, nivy) 1 stroužek česneku olivový olej máslo koření adžika pepř sladká sójová omáčka sůl hladká mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí plátky jean baklažán,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí plátky Jean Baklažán - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí plátky Jean Baklažán
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|