|
Recept na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami
Recept na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí prsní řízky, stroužek česneku, hrubě mletý pepř, olivový olej, sůl žampionový přeliv : 4 velké žampiony, 100 ml bílého vína, 200 ml šlehačky, sůl, pepř, pár kapek citronu, sůl, pepř, máslo špenátové brambory:300 g brambor, 50-100 g slaniny, 100 g čerstvého propraného špenátu, máslo, pár lžic zakysané smetany, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami
Recept na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami: Kuřecí plátky očistíme, lehce naklepeme přes igelit a naložíme do oleje, ve kterém jsme rozmíchali utřený česnek a barevný pepř. Necháme uležet v lednici. Dáme opéct na pánev nebo do trouby (180 st na cca 25 minut). Po upečení osolíme dle chuti a uchováme v teple. Žampiony očistíme a pokrájené na plátky opečeme na másle, zastříkneme citronem a bílým vínem, necháme odvařit a přidáme smetanu. Zredukujeme do požadované hustoty, osolíme a opepříme. Očištěné brambory nakrájíme a dáme vařit do osolené vody, po změknutí je lehce pošťoucháme s plátkem másla. Mezitím si na pánvi osmažíme na kostky nakrájenou anglickou slaninu, kterou přidáme k bramborám, přihodíme omyté špenátové listy a ještě horké promícháme. Přidáme několik lžic zakysané smetany, přikryjeme poklicí a necháme krátce odpočinout, aby nám špenát zavadl. Servírujeme doplněné bílým vínem :-).
Poznámka k receptu na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami: Citron zvýrazní chuť žampionů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: chocolate (Lucie)
- Datum vložení: 16.05.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí prsní řízky, stroužek česneku, hrubě mletý pepř, olivový olej, sůl žampionový přeliv : 4 velké žampiony, 100 ml bílého vína, 200 ml šlehačky, sůl, pepř, pár kapek citronu, sůl, pepř, máslo špenátové brambory:300 g brambor, 50-100 g slaniny, 100 g čerstvého propraného špenátu, máslo, pár lžic zakysané smetany, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|