|
Recept na Kuřecí kung pao z letáku Albert
Recept na Kuřecí kung pao z letáku Albert je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí kung pao z letáku Albert budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 lžíce sladšího bílého vína ( ideálně saké, já dala Rulandské šedé ) 3 lžíce kvalitní sójové omáčky 3 lžíce olivového oleje 2 lžíce solamylu, rozpuštěné ve dvou lžících vody ( nechat min. půl hod. namáčet ) 450 g kuřecích prsou, nakrájených na tenké nudličky 2 lžičky octa 2 lžičky tmavého třtinového cukru 4 jarní cibulky, nakrájené na třetiny a pak každou tence nasekanou našikmo 1 stroužek česneku 100–120 g arašídů nesolených sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí kung pao z letáku Albert
Recept na Kuřecí kung pao z letáku Albert: Nejprve si připravíme marinádu: smícháme 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu. Do marinády naložíme kuřecí maso a důkladně do něj marinádu vetřeme. Necháme přiklopené v lednici cca 30 minut marinovat. Mezitím si uděláme omáčku: v malé míse smícháme zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl. Přidáme ocet a třtinový cukr. Poté vmícháme i jarní cibulky, nožem rozmělněný nebo lisem prohnaný česnek a arašídy. Kuřecí maso zprudka opečeme na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, což trvá cca 15 minut. Přidáme omáčku, krátce provaříme do zhoustnutí. Podle potřeby dosolíme. Podáváme s jasmínovou rýží. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Kuřecí kung pao z letáku Albert: Zdroj: starší leták Albert, mírně upraveno. Vím, že receptů na kung pao je tu dost, ale úplně stejný jsem nenašla. Tak snad nebude vadit, že jsem tento přidala. Třeba někoho inspiruje. My jsme si pochutnali. Moc :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí kung pao z letáku Albert, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 17.04.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 3 lžíce sladšího bílého vína ( ideálně saké, já dala Rulandské šedé ) 3 lžíce kvalitní sójové omáčky 3 lžíce olivového oleje 2 lžíce solamylu, rozpuštěné ve dvou lžících vody ( nechat min. půl hod. namáčet ) 450 g kuřecích prsou, nakrájených na tenké nudličky 2 lžičky octa 2 lžičky tmavého třtinového cukru 4 jarní cibulky, nakrájené na třetiny a pak každou tence nasekanou našikmo 1 stroužek česneku 100–120 g arašídů nesolených sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí kung pao z letáku albert,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí kung pao z letáku Albert - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí kung pao z letáku Albert
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|