RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem, recepty Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem, Kuřecí, játra, na, majoránce, bílým, vínkem


Recept na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem

Recept na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností. K přípravě Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kuřecí játra 500 g (nejlepší jsou čerstvá - nemražená), cibule 2 menší, česnek 1 velký stroužek, majoránka sušená 1 lžíce (plná), čerstvá 1/2 lžíce, špek (slanina) 50 g, mouka hladká 1 lžíce, vývar (voda) asi 2 dcl, bílé suché víno 1 dcl, sůl, pepř bílý mletý, olej 1 lžíce, máslo 1 lžička..

Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem

Recept na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem:
Kuřecí játra očistíme a pokrájíme na větší kusy. Cibuli a česnek si oloupeme. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek na silnější plátky. Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek, špek a restujeme do sklovata. Pak přidáme připravená játra a restujeme do zatažení. Poté přisypeme mouku a pár minut restujeme, aby nebyla syrová. Vsypeme majoránku, necháme rozvonět (pár sekund) a podlijeme vývarem (vodou). Promícháme, přivedeme k varu a necháme pod pokličkou 10 min. dusit. Poté poklici odstraníme, osolíme, opepříme a vlijeme víno. Necháme šťávu zredukovat asi tak na polovinu (má to být jen sosík a ne omáčka) a dle chuti dosolíme. Po vypnutí přidáme máslo a necháme ho jen rozpustit. Jako příloha se hodí rýže, i vařené brambory.

Poznámka k receptu na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem:
Chtěla jsem použít čerstvou majoránku, ale bohužel jí u nás ještě nemají. Té stačí polovina a jídlo je také krásně voňavé. Čerstvá, se přidává pokrájená na drobno, až s vínem. Víno není nutností, ale dodá pokrmu příjemnou chuť.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 07.06.2011
  • Počet porcí: 3 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
  • Suroviny: Kuřecí játra 500 g (nejlepší jsou čerstvá - nemražená), cibule 2 menší, česnek 1 velký stroužek, majoránka sušená 1 lžíce (plná), čerstvá 1/2 lžíce, špek (slanina) 50 g, mouka hladká 1 lžíce, vývar (voda) asi 2 dcl, bílé suché víno 1 dcl, sůl, pepř bílý mletý, olej 1 lžíce, máslo 1 lžička.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí játra na majoránce s bílým vínkem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist