|
Recept na Kuře po senegalsku
Recept na Kuře po senegalsku je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře po senegalsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kuře cca 1500g ( já použila 3 čtvrtky o celkové váze 1400 g), 0,5 kg cibule (asi 4 větší palice), 2 citrony, 2 zelené papriky, 3 mrkve, 5 lžic pikantní hořčice (dijonská apod.), 2 ČL. chilli, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, ořechový olej na marinádu (lze použít i běžný, který používáme), olivový olej na pečení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře po senegalsku
Recept na Kuře po senegalsku: Příprava marinády: Šťávu z obou citronů smícháme s pepřem, chili kořením, hořčicí a olejem a pečlivě promícháme. Přidáme ještě 1 papriku, 1 mrkev, které nahrubo nastrouháme, nebo jemně nakrájíme, a 1 prolisovaný stroužek česneku. Přisolíme a marinádu pečlivě rozmícháme. Kuře rozdělíme na menší kousky. Nevykošťujeme (má lepší chuť). Vložíme do marinády, pořádně v ní kuře obalíme a necháme odležet alespoň hodinu (nejlépe přes noc). Troubu si předehřejeme na 180 °C, kuře vložíme na pekáček s rozpáleným olejem a pečeme asi 30 min. Během pečení můžeme malinko podlít vodou a poléváme kuře vypečenou šťávou. Mezitím si připravíme hustou zeleninovou omáčku – cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek na plátky a mrkev s paprikou rovněž na malé kousky. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej, nasypeme cibuli a česnek a promícháme, ihned vložíme zbylou zeleninu a pokud zbyla marináda, přidáme i ji. Malinko podlejeme vodou a dusíme cca 15 min. Do této směsi vložíme opečené kousky kuřete, promícháme a ještě necháme stát na plotně asi 10 min., aby s chutě propojily. Kuře je jemné, křehké, pikantní a zelenina chutná i samotná bez masa. Cibule tam udělá fantastickou šťávu, mrkev ji krásně doplní. Příloha: dlouhozrnná rýže, možná by šel i kuskus Recept mám už hodně dávno ze starého časopisu.
Poznámka k receptu na Kuře po senegalsku: Manžel si vzal zbytek zeleniny, rozmixoval dohladka a pojídá s chlebem :-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře po senegalsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 01.12.2009
- Počet porcí: 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kuře cca 1500g ( já použila 3 čtvrtky o celkové váze 1400 g), 0,5 kg cibule (asi 4 větší palice), 2 citrony, 2 zelené papriky, 3 mrkve, 5 lžic pikantní hořčice (dijonská apod.), 2 ČL. chilli, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, ořechový olej na marinádu (lze použít i běžný, který používáme), olivový olej na pečení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře po senegalsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře po senegalsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře po senegalsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|