|
Recept na Kuře Apolinář
Recept na Kuře Apolinář je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře Apolinář budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kuře hrst hub / čerstvé, zmražené nebo žampiony/ 1 zakysaná smetana 1 cibule máslo nebo jiný tuk sůl, sl. paprika, tymián hl. mouka vývar z kostí kuřete, nebo z kostky drůbežího bujónu 1 sklenka koňaku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře Apolinář
Recept na Kuře Apolinář: Nejprve si kuře vykostíme a maso nakrájíme na kostičky.Maso osmahneme na tuku a přidáme nakrájenou ciluli. Lehce osmahneme a posypeme solí a sl.paprikou. Podlijeme vývarem a koňakem, přidáme houby a dusíme doměkka.Když je maso měkké tak přidám smetanu ve které rozmíchám hl. mouku. / já vařím v papiňáku a tak vždy zahuštuji moukou až nakonec - kdyby jste to dělali bez papiňáku můžete přidat mouku před zalitím vývarem a trošku jí osmahnout /.Ještě nechat povařit, aby se mouka rozvařila. nakonec ochutit tymiánem. Podáváme s knedlikem, rýží apod.
Poznámka k receptu na Kuře Apolinář: je to recept uvedeny v roce 1995 v kalendáři dámského klubu Frekvence F1. Vařila jsem ho již několikrát a vždy chutnal. Ovšem zas né tak často mám doma koňak.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře Apolinář, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sefrovka (Marcela)
- Datum vložení: 07.04.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kuře hrst hub / čerstvé, zmražené nebo žampiony/ 1 zakysaná smetana 1 cibule máslo nebo jiný tuk sůl, sl. paprika, tymián hl. mouka vývar z kostí kuřete, nebo z kostky drůbežího bujónu 1 sklenka koňaku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře apolinář,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře Apolinář - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře Apolinář
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|