|
Recept na Kubbe nijje - arabsky tatarak
Recept na Kubbe nijje - arabsky tatarak je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Kubbe nijje - arabsky tatarak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
tatarak: 400 g svickove nebo kvalitniho hoveziho zadniho masa 400 g bulguru 3 lzicky mleteho noveho koreni 1 lzicka rimskeho kminu 1 lzicka skorice 2 lzicky majoranky 5 lzicek mlete sladke papriky harissa (dle chuti) sul a pepr olivovy olej dusena smes: 400 g mleteho hoveziho masa (doporucuji kvalitni zadni, umlete doma) 4 velke cibule 2 lzicky mleteho noveho koreni 1 lzicka koreni sumah 1 lzicka skorice 1 lzicka majoranky olivovy olej sul a pepr olivovy olej prazene piniove orisky (podil koreni je orientacni, ja vetsinou jeste dochucuji; nebojte se korenit, tatarak musi byt poradne provonen).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kubbe nijje - arabsky tatarak
Recept na Kubbe nijje - arabsky tatarak: Bulgur zalijeme studenou vodou, nechame vsaknout tekutinu a zmeknout, cca 20 minut. Behem teto doby bulgur nekolikrat promneme v dlanich. Pote vlozime do kusu platna, nebo jineho prodysneho materialu a vymackame prebytecnou tekutinu. Maso na tatarak nejmene 3x umeleme. Musi byt hodne jemne. Muzeme pouzit i food procesor, kterym maso rozsekame najemno. Pridame vsechno koreni, olivovy olej a rukama radne promichame. Pridame mekky bulgur a dlanemi celou smes cca 10 minut treme. Behem teto doby prilevame studenou vodu, cca 80 ml. Dle potreby dochutime soli a peprem. Cibuli nakrajime na hrubo a na olivovem oleji pomalu restujeme do mekka. Oleje dame hodne, cibule musi lehce plavat. Cibule nesmi zmenit barvu, pouze zmeknout. Pote pridame mlete maso, koreni, rozmichame (jednotlive umlete kousky masa od sebe dobre oddelime) a cca 15 minut dusime. Odstavime a primichame oprazene piniove orisky. Pri servirovani se ze syrove smesi rukou odebere kousek, naaranzuje se na maly talirek a posype se dusenou smesi. Podava se s pita chlebem, zeleninovymi misami a salaty.
Poznámka k receptu na Kubbe nijje - arabsky tatarak: Toto jidlo je v arabskem svete nedilnou soucasti svatebni hostiny. Arabske svatby mivaji vysokou ucast (300 - 1500 osob; i vice), proto se na pripravu tohoto pokrmu najimaji doporuceni kuchari, kteri se cely vecer staraji pouze o tento chod. Kazdy pridava jiny podil koreni, proto pokazde chutna jinak. Do smesi se muze pridat i muskatovy orisek (cerstve strouhany), ktery je v arabskem svete velkym sporem. Tradicne je obsazen ve vetsine arabskych pokrmu, ovsem islam jeho uzivani zakazuje (diky jeho omamnym ucinkum na organismus).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kubbe nijje - arabsky tatarak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 30.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: tatarak: 400 g svickove nebo kvalitniho hoveziho zadniho masa 400 g bulguru 3 lzicky mleteho noveho koreni 1 lzicka rimskeho kminu 1 lzicka skorice 2 lzicky majoranky 5 lzicek mlete sladke papriky harissa (dle chuti) sul a pepr olivovy olej dusena smes: 400 g mleteho hoveziho masa (doporucuji kvalitni zadni, umlete doma) 4 velke cibule 2 lzicky mleteho noveho koreni 1 lzicka koreni sumah 1 lzicka skorice 1 lzicka majoranky olivovy olej sul a pepr olivovy olej prazene piniove orisky (podil koreni je orientacni, ja vetsinou jeste dochucuji; nebojte se korenit, tatarak musi byt poradne provonen)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kubbe nijje - arabsky tatarak,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kubbe nijje - arabsky tatarak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kubbe nijje - arabsky tatarak
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|