|
Recept na Křehký čokoládový moučník
Recept na Křehký čokoládový moučník je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Křehký čokoládový moučník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
60 g čokolády na vaření 160 g másla 160 g moučkového cukru 4 vejce 650 g měkkého tvarohu ve vaničce 2 -3 lžíce kakaa 1 ČL instantní kávy 1 lžička skořice 1 a ½ lžičky prášku do pečiva nebo sody 130 g mouky krupice 60 g hořké čokolády nebo ledové kaštany 1 PL rumu/rumové tresti/ tuk na vymazáni formy cukr, šlehačka nebo čokoládové bonbóny na ozdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křehký čokoládový moučník
Recept na Křehký čokoládový moučník: Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a zašleháme po troškách rozpuštěnou čokoládu. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky následně vmícháme do čokoládového krému, do kterého pak přidáme tvaroh, kakao, kávu, skořici a nakonec mouku s práškem do pečiva nebo se sodou. Bílky ušleháme se špetkou soli na pevný sníh a ten pak opatrně vmícháme do čokoládového těsta. Nakonec už jen vsypeme do směs nahrubo nasekanou čokoládu nebo ledové kaštany, nebo jinou čokoládu a vmícháme lžici rumu nebo rumové tresti. Dortovou formu řádně vymažeme tukem, vysypeme moukou krupicí a těsto pak do formy opatrně nalijeme tak, aby se nám nic z těsta nepřichytilo na stěnu formy. Pečeme cca na 160-180 stupňů po dobu 60 minut, snažíme se troubu neotvírat. Až dokonale vychladlý moučník zdobíme podle vlastní fantazie a představy čokoládou nebo posypeme cukrem apod.
Poznámka k receptu na Křehký čokoládový moučník: Jen jsem tento moučník včera zkoušela, druhý den je moučník výborný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křehký čokoládový moučník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 19.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: 60 g čokolády na vaření 160 g másla 160 g moučkového cukru 4 vejce 650 g měkkého tvarohu ve vaničce 2 -3 lžíce kakaa 1 ČL instantní kávy 1 lžička skořice 1 a ½ lžičky prášku do pečiva nebo sody 130 g mouky krupice 60 g hořké čokolády nebo ledové kaštany 1 PL rumu/rumové tresti/ tuk na vymazáni formy cukr, šlehačka nebo čokoládové bonbóny na ozdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křehký čokoládový moučník,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křehký čokoládový moučník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křehký čokoládový moučník
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|