RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Králík v košilce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Králík v košilce, recepty Králík v košilce, Králík, košilce


Recept na Králík v košilce

Recept na Králík v košilce je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Králík v košilce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
vykostěné králíčí maso ze stehen a hřbetu vepřová blána(tuková blána,košilka) o rozměru cca 40x30cm 150 g tenkých plátků mastnější slaniny/anglická,česnekový bok apod. 1 menší cibule 1 pl oleje sůl rajčatová šťáva 1 kl solamylu na marinádu 150 ml rajčatové šťávy 2 pl oleje 1 pl koření čubrica 3 prolisované stroužky česneku.

Králík v košilce
Zvětšit obrázek

Recept na Králík v košilce

Recept na Králík v košilce:
Z uvedených surovin si umícháme marinádu a do ní dáme nejlépě přes noc mainovat maso, které jsme si mírně naklepali přes potravinářskou folii. Vepřovou blánu si rozpřostřeme na pracovní desku. Na ni rozložíme z marinády mírně okapané maso tak, aby se kraje trochu překrývaly. Lehce osolíme a poklademe plátky slaniny, ze které jsme si 3kousky odložili stranou. Takto připravený plát opatrně zavineme společně s blánou do rolády. Na pánev do rozehřátého oleje dáme na tenké proužky nakrájenou zbylou slaninu a najemno nakrájenou cibuli a osmahneme do světlé barvy. Vložíme roládu a necháme ze všech stran zatáhnout. Roládu i se šťávou přemístíme do zapékací nádoby, pánev vypláchneme decinkou vřelé vody a vlijeme k roládě. Přidáme zbytek marinády, přiklopíme víkem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 40minut. Během pečení roládu přeléváme výpekem, je-li třeba, podléváme po troškách vřelou vodou. 15minut před dokončením odstraníme víko a maso dopečeme na zlatavou barvu. Po dopečení měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Vypečenou šťávu přelijeme do kastrůlku. Podle toho, kolik výsledné šťávy budeme potřebovat si rozmícháme solamyl v určitém množství rajčatové šťávy(50-100ml), přilijeme do kastrůlku a necháme 1-2minuty provařit. Dle chuti dosolíme. Roládu nakrájíme na porce a podáváme s přílohou, kterou máme rádi. Hodí se i na večeři nakrájená na slabší plátky postudenu, se zeleninou a pečivem.

Poznámka k receptu na Králík v košilce:
Pokud neseženeme vepřovou blánu, tak z každého kusu marinovaného masa uděláme jeden závitek, zajistime párátky, nebo nití a dále postupujeme stejně. Komu nevadí masitá barevná paprika, může ji nakrájenou na tenké proužky rozložit na slaninu a poté zavinout. Já jsem na to úplně zapoměla. Na fotce se surovinama je plolovina červené.Ale to je spíše jen pro oko na řezu:-) Postup na vykostění hřbetu a další chutné rcp na“králíčí“zavinovačky“ naleznete zde http://www.toprecepty.cz/recept/31029-roladky-z-kr...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík v košilce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 24.03.2013
  • Počet porcí: 4-5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: vykostěné králíčí maso ze stehen a hřbetu vepřová blána(tuková blána,košilka) o rozměru cca 40x30cm 150 g tenkých plátků mastnější slaniny/anglická,česnekový bok apod. 1 menší cibule 1 pl oleje sůl rajčatová šťáva 1 kl solamylu na marinádu 150 ml rajčatové šťávy 2 pl oleje 1 pl koření čubrica 3 prolisované stroužky česneku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík v košilce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík v košilce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík v košilce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist