|
Recept na Králík po hambursku
Recept na Králík po hambursku je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Králík po hambursku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Králík, 200 g šunka, 150 g okurky sterilované, sůl, 150 g kořenová zelenina, 100 g cibule, tuk, 50 g slanina, 3 g divoké koření (bob. list, nové koření, pepř, tymián), 50 g citron, 50 g ocet, 750 g voda, 100 g mouka hladká, 50 g hořčice obyč., 20 g cukr, 250 g mléko, 100 g smetana..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Králík po hambursku
Recept na Králík po hambursku: Králíka protkneme plátky šunky a okurky. Kořenovou zeleninu s cibulí nakrájíme na plátky a podusíme na tuku se slaninou nakrájenou na kostičky. Do základu přidáme osolené maso, okořeníme jej divokým kořením, přidáme opláchnutý a nakrájený citron, maso zastříkneme octem, mírně zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme a šťávu zahustíme záklechtkou, rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a za občasného promíchání povaříme, přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou. Procedíme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a okurku.
Poznámka k receptu na Králík po hambursku: Já si králíka stáhla z kostí, abychom se v něm nepatlali. Tento recept používám na vepřovou kýtu, tak jsem to chtěla vyzkoušet s něčím jiným. Je to vskutku dobré papáníčko. Vyzkoušejte a recept vás nezklame. Čerpala jsem z Receptury teplých pokrmů od Jaroslava Runštuka. Fotku časem přidám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík po hambursku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Radulinka6 (Radoslava)
- Datum vložení: 24.11.2011
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Králík, 200 g šunka, 150 g okurky sterilované, sůl, 150 g kořenová zelenina, 100 g cibule, tuk, 50 g slanina, 3 g divoké koření (bob. list, nové koření, pepř, tymián), 50 g citron, 50 g ocet, 750 g voda, 100 g mouka hladká, 50 g hořčice obyč., 20 g cukr, 250 g mléko, 100 g smetana.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík po hambursku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík po hambursku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík po hambursku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|