|
Recept na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku
Recept na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 ml kefíru 140 g hladké mouky 4 lžíce nadrobno nasekaných lístků libečku(1velká hrst před nasekáním) 2 lžíce sušeného medvědího česneku(kdo má čerstvý,tak jen jednu) 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky soli tuk na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku
Recept na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku: Květy opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Z kefíru a mouky si umícháme hustější těstíčko, asi jako na palačinky, přidáme nakrájený libeček, sušený med.česnek a sůl. Znova pořádně promícháme a necháme alespoň 10minut odpočinout. Do odpočatého těstíčka vmícháme kypřící prášek do pečiva. Poté každý kus květu zamáčkneme jakoby mírně do špetky a důkladně obalíme v těstíčku. Pokládáme do vyšší vrstvy rozehřátého tuku a velice pozvolna, aby se těstíčko dobře propeklo i uvnitř květů smažíme cca 7minut do zlatavé barvy. Nůžkama odstřihneme zbytky přečnívajících stopek, květy otočíme na druhou stranu a opět pozvolna na slabém plameni smažíme dalších cca 7minut. Po usmažení klademe na ubrousek, nebo papírovou utěrku a necháme vsáknout přebytečný tuk. Podáváme se zeleninovou přílohou.Můžeme dle své chuti přelít dipem, který máme rádi, nebo můžeme také podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší.
Poznámka k receptu na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku: Když dělávám palačinky(slané, či sladké)tak jedině z kefírového těsta. Dnes mě napadlo do těsta přidat to, co je uvedeno v surovinách a takto osmažená kosmatice, která nám právě kvete pod okny byla opravdu lahodná. Protože je zrovna její čas, tak se s Vámi o svůj“experiment“dělím. Smažím ji každý rok a ze všech rcp, co jsem již vyzkoušela nám takto chutnala nejvíce. Do podobných přidávám všechny, co jsem zde našla, ať je z čeho vybírat. Ale vybírejte rychle, není to na dlouho:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 28.07.2013
- Počet porcí: těstíčko vyšlo na obalení 9 velkých kousků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 300 ml kefíru 140 g hladké mouky 4 lžíce nadrobno nasekaných lístků libečku(1velká hrst před nasekáním) 2 lžíce sušeného medvědího česneku(kdo má čerstvý,tak jen jednu) 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky soli tuk na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kosmatice(květ černého bezu)v kefírovo-bylinkovém těstíčku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|