|
Recept na Koláč s karamelem a čokoládovým krémem
Recept na Koláč s karamelem a čokoládovým krémem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Koláč s karamelem a čokoládovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 220 g hladké mouky, 120 g Hery, 60 g cukr moučka, 1 vejce, špetka soli a špetka citronové kůry. Karamel: 150 g cukr krupice, 2 lžíce másla (asi 20 g) 250 ml smetany ke šlehání, 1-2 lžíce (asi 20 g) Solamylu (Maizeny nebo pudinkového prášku) Čokoládový krém: 100 - 250 g čokolády na vaření, 25 g másla, 200 g zakysané smetany, 40 g cukru moučka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Koláč s karamelem a čokoládovým krémem
Recept na Koláč s karamelem a čokoládovým krémem: Všechny suroviny na těsto spojíme na vále dohromady a uložíme do lednice na půl hodiny odpočinout. Pak 2/3 těsta trochu rozválíme, přeneseme do větší kulaté koláčové (dortové) formy a rovnoměrně rozprostřeme po dnu. Ze zbytku těsta vyválíme váleček, vytvoříme tím okraje a těsto natlačíme do okrajů. Vidličkou můžeme ozdobně okraje "pomačkat". Těsto propícháme vidličkou a upečeme v předehřáté troubě asi 15 min na 170 °C korpus, který má přibližně 1,5 - 2 cm vysoké okraje. Mezi tím si v kastrůlku se silnějším dnem rozpustíme cukr a umícháme zlatý karamel. Nalejeme do něj šlehačku (pozor prská), přidáme máslo a necháme na mírném plameni vařit, až se karamel rozpustí ode dna. Nakonec přidáme škrob rozpuštěný v troše mléka nebo vody, minutu povaříme do zhoustnutí. Horký krém (konzistence jako pudink) vlejem horký na upečený korpus a necháme vychladnout. Na čokoládový krém rozpustíme máslo a rozlámanou čokoládu ve vodní lázni a pak necháme vychladnout. Šlehačem vyšleháme vychladlou čokoládu s cukrem a zakysanou smetanou. Na ztuhlou karamelovou náplň natřeme čokoládový krém a necháme chvíli zatuhnout. Na ozdobu můžeme na povrch nastrouhat trochu tmavé nebo bílé čokolády.
Poznámka k receptu na Koláč s karamelem a čokoládovým krémem: Já jsem dělala s 100 g čokolády, ale je možno přidat i větší množství. Krém se zakysanou smetanou má zvláštní, dobrou a trochu nezvyklou chuť, příště tento krém zkusím nahradit pařížskou šlehačkou. Překvapilo mě, že se korpus ani po 3 dnech v lednici nepromáčel a je pořád křupavý.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláč s karamelem a čokoládovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 06.01.2010
- Počet porcí: 12 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Těsto: 220 g hladké mouky, 120 g Hery, 60 g cukr moučka, 1 vejce, špetka soli a špetka citronové kůry. Karamel: 150 g cukr krupice, 2 lžíce másla (asi 20 g) 250 ml smetany ke šlehání, 1-2 lžíce (asi 20 g) Solamylu (Maizeny nebo pudinkového prášku) Čokoládový krém: 100 - 250 g čokolády na vaření, 25 g másla, 200 g zakysané smetany, 40 g cukru moučka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláč s karamelem a čokoládovým krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláč s karamelem a čokoládovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláč s karamelem a čokoládovým krémem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|