|
Recept na Klobásníky
Recept na Klobásníky je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Klobásníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek (1/4 litru) mléka, 6 dkg droždí (1 a 1/2 kostky), 2 dcl oleje, 3 žloutky, 2 kávové lžičky soli, cukr do kvásku Náplň: na 1 kg masa (používám pouze libový bůček), 8 lžic studené vody, 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli (solím PRAGANDOU -koupíte v drogerii, maso je růžové), mletý pepř, majoránka, česnek, drcený kmín, 2 lžíce Solamylu, strouhanka dle potřeby a 1 vejce..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Klobásníky
Recept na Klobásníky: Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám ingredience (bez vajíčka, solamylu a strouhanky) a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda i koření s masem spojily, maso by mělo být "mazlavé". Utlačím v míse a nechám v chladničce přes noc uležet. Maso umelu, zapracuji vajíčko (většinou místo vajíčka přidám 2 bílky), Solamyl a strouhanku, aby vznikla směs tužší konzistence, případně ještě dochutím a pořádně promíchám. Těsto zadělám klasickým způsobem a nechám vykynout. Na kousky těsta pokládám mleté maso, následně je zabalím a tvořím "kuličky" - klobásníky. Klobásníky potírám rozšlehaným vajíčkem před vložením do trouby i po upečení. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti) a peču je při 200 stupních 35-45 minut.
Poznámka k receptu na Klobásníky: Klobásníky se u nás kdysi pekávaly pouze na velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Recept na těsto jsem získal od své kolegyňky Danky, je skvělé, dobře se s ním pracuje.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klobásníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 02.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek (1/4 litru) mléka, 6 dkg droždí (1 a 1/2 kostky), 2 dcl oleje, 3 žloutky, 2 kávové lžičky soli, cukr do kvásku Náplň: na 1 kg masa (používám pouze libový bůček), 8 lžic studené vody, 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli (solím PRAGANDOU -koupíte v drogerii, maso je růžové), mletý pepř, majoránka, česnek, drcený kmín, 2 lžíce Solamylu, strouhanka dle potřeby a 1 vejce.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klobásníky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klobásníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klobásníky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|