|
Recept na Kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku
Recept na Kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g kližky vcelku/použila jsem z koňského masa/lze použít i hovězí 200 g Gazdovské slaniny 350 g leča i s nálevem/1 malá sklenka od Moravanky 200 ml černého piva/použila jsem zn.Velkopopovický Kozel 100 ml horké vody 15 kuliček barevného pepře/nebo 10 kuliček obyčejného pepře 6 kuliček nového koření 2 větší snítky rozmarýnu 2 lžíce plnotučné hořčice 3 prolisované stroužky česneku ½ kostky masoxu/lze vynechat a pouze osolit sůl,mletý pepř 1 zarovnaná lžička solamylu rozmíchaná v 50 ml studené vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku
Recept na Kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku: Maso nakrájíme na plátky, přes folii naklepeme a na okrajích mírně nařízneme. Lehce osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a v hrnci ji osmahneme do růžové barvy. Na slaninu poklademe plátky masa a necháme prudce po obou stranách zatáhnout. Podlijeme pivem a přidáme lečo. Skleničku od leča vypláchneme 100ml vody, přilijeme do hrnce, přidáme hořčici a vložíme nejlépe ve vajíčku na luhování čaje kuličky koření. Přidáme rozmarýn, vše promícháme, rozdrobíme masox a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy stáhneme plamen na minimum,vaříme pod tlakem cca 50minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a měkké maso odložíme do tepla. Ze šťávy odstraníme tvrdé větvičky rozmarýnu a vajíčko s kořením. Do šťávy vmícháme vodu se solamylem, prolisovaný česnek a necháme 2minuty přejít varem. Podle potřeby dochutíme. Jako příloha se hodí různě připravené noky, špecle, nebo rýže.
Poznámka k receptu na Kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku: Já jsem k přípravě tohoto jídla použila“Lečo bez zavařování“http://www.toprecepty.cz/recept/22359-leco-bez-zav... Příloha byly“Špecle-jemné přílohové noky“http://www.toprecepty.cz/recept/29704-specle-jemne... Těm, kterým se už jen při přečtení názvu použité hlavní suroviny dělá nevolno, doporučuji tento rcp přeskočit. Nechce se mi neustále omílat, že si i takové ušlechtilé zvíře, jako je kůň, může zlomit například nohu. Těm, kteří problém nemají přeji dobrou chuť:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 20.03.2014
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 900 g kližky vcelku/použila jsem z koňského masa/lze použít i hovězí 200 g Gazdovské slaniny 350 g leča i s nálevem/1 malá sklenka od Moravanky 200 ml černého piva/použila jsem zn.Velkopopovický Kozel 100 ml horké vody 15 kuliček barevného pepře/nebo 10 kuliček obyčejného pepře 6 kuliček nového koření 2 větší snítky rozmarýnu 2 lžíce plnotučné hořčice 3 prolisované stroužky česneku ½ kostky masoxu/lze vynechat a pouze osolit sůl,mletý pepř 1 zarovnaná lžička solamylu rozmíchaná v 50 ml studené vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|