|
Recept na Karamelovo-penova torta
Recept na Karamelovo-penova torta je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Karamelovo-penova torta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na tortovu formu o priemere 24 cm 4 vajcia 100 g hnedeho cukru 4 PL teplej vody 75 g polohrubej muky 25 g Solamylu ( u mna corn flour) 1 PL preosiateho kakaa 1 KL prasku do peciva stipka soli Plnka: 1 konzerva salka ( varit vo vode 2,5 - 3 hodiny) 150 g masla Snehovy korpus: 4 bielka 240 g krystaloveho cukru Poleva: 100 g horkej cokolady 30 g masla Okrem toho: 200 g arasidov ( lupanych, prazenych).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karamelovo-penova torta
Recept na Karamelovo-penova torta: Salko dame varit do vody na 2,5 az 3 hodiny.Pri vareni stale dolievame vodu a dbame aby plechovka bola stale ponorena vo vode. pocas varenia plechovku prakrat otocime. Nechame vychladnut. Otvorime az po vychladnuti, inak moze vystrieknut a horuce vas moze popalit. Salko si kludne mozete uvarit vopred. Je dobre, ak si uvarite naraz dve, kvoli uspore energie. Druhe, neotvorene mozete skladovat aj mesiac, dva, a v pripade potreby ho uz mate pripravene. Upecieme korpus. Zltka naslahame s cukrom dopenista. Potom pridame vodu a opat slahame, kym sa cukor nerozpusti. Primiesame muku zmiesanu s kakaom a praskom do peciva. Zamiesame. Bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su pevne, tak ich uz len rucne opatrne zamiesame do zltkovej masy. Vylejeme do tortovej formy o priemetre 24 cm a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 175 stupnov C asi 30 -35 minut. Zbytocne korpus nevysusujte . Kontrola spajlou. Korpus nechame vychladit na mriezke. Na penovy korpus vyslahame bielka s cukrom, kym je pena pekna , biela a leskla. Na papier na pecenie si nakreslime kruh o priemere 24 cm, alebo si prilozite odnimatelnu obruc z tortovej formy a naneste vyslahane bielka na papier na pecenie. Tenkym nozom oddelte dokola obruce bielkovu penu a obruc odstrante. Dame susit do rury 90 stupnov C ( teplovzdusna rura) na dve hodiny. Z vrchu bol korpus pekne ususeny, ale vo vnutri bol este trochu "mokry". Nechame dobre vychladnut a az potom opatrne odstranieme papier. Ked je salko dobre vychladene, po lyziciach pridavame do masla, ktore sme si predtym naslahali. Vzdy dobre preslahame, aby sa hmoty spojili. Skladanie torty: korpus rozrezeme na polovicu. Spodnu cast potrieme karamelovym kremom a posypeme posekanymi arasidami, nato ulozime penovy korpus. Opat potrieme karamelovym kremom, posypeme posekanymi arasidami a prilozime druhy koprpus. Vrch polejeme roztopenou cokoladou a posypeme zvysnymi posekanymi arasidami. Pripadne si mozete zvolit lubovolne zdobenie .
Poznámka k receptu na Karamelovo-penova torta: http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/01/kara...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karamelovo-penova torta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: adkas
- Datum vložení: 06.04.2013
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: na tortovu formu o priemere 24 cm 4 vajcia 100 g hnedeho cukru 4 PL teplej vody 75 g polohrubej muky 25 g Solamylu ( u mna corn flour) 1 PL preosiateho kakaa 1 KL prasku do peciva stipka soli Plnka: 1 konzerva salka ( varit vo vode 2,5 - 3 hodiny) 150 g masla Snehovy korpus: 4 bielka 240 g krystaloveho cukru Poleva: 100 g horkej cokolady 30 g masla Okrem toho: 200 g arasidov ( lupanych, prazenych)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karamelovo-penova torta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karamelovo-penova torta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karamelovo-penova torta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|