|
Recept na Kaldoun
Recept na Kaldoun je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Kaldoun budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
POLÉVKA: kachní vývar nastrouhaná čerstvá zelenina - mrkev, celer a petržel 1 cibule 150 g hladké mouky 250 g másla obrané kachní maso játrové knedlíčky domácí flíčky sůl, pepř KACHNÍ VÝVAR: kachní skelet (nejlépe i s droby) 2 mrkve ½ celeru 2 petržele 1 cibule 2 stroužky česneku velkolistá petržel sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř JÁTROVÉ KNEDLÍČKY: 200g kachních jater 5 stroužků nastrouhaného česneku sůl, pepř 1 vejce čerstvá majoránka 50 g másla 50 g strouhanky DOMÁCÍ FLÍČKY: 100 g hrubé mouky 1 vejce půl skořápky vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kaldoun
Recept na Kaldoun: Postup vývar: Očištěný kachní skelet i s droby dáme vařit do hrnce s celou zeleninou, cibulí a česnekem. Po zavaření sbíráme z hladiny pěnu. Teprve pak přidáme sůl, divoké koření a vaříme asi 2 hodiny. Vývar scedíme a droby pokrájíme na malé kostičky. Postup játrové knedlíčky: Očištěná kachní játra rozmixujeme, přidáme celé vejce, máslo, sůl, pepř, nastrouhaný česnek, čerstvou majoránku a lehce zahustíme strouhankou. Vše promícháme a z těsta tvarujeme knedlíčky ,které zavaříme v osolené vodě. Postup domácí flíčky: Na vále smícháme mouku, vejce a půl skořápky vody a vytvoříme pevné nelepivé těsto. Rozválíme na tenký plát (přes který by měl prosvítat vzor utěrky) a dáme zaschnout. Po zaschnutí z něj nakrájíme asi centimetrové čtverečky, které zavaříme později v polévce. Na másle osmahneme nastrouhanou čerstvou zeleninu (dokud nám to celé mrkev krásně nezabarví do žluta), přidáme nakrájenou cibuli, trošku ještě dosmahneme, zasypeme moukou a uděláme jíšku. Poté zalijeme kachním vývarem a necháme vše cca 10-15 minut povařit. Pak vložíme flíčky, povaříme dalších cca 10 minut, dokud nejsou flíčky měkké, přidáme předvařené knedlíčky a pokrájené kachní maso, aby se vše prohřálo, dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou a necháme chvilku odstát, aby petrželka pustila vůni.
Poznámka k receptu na Kaldoun: Recept je z kuchařky: ZAPOMENUTÉ POKLADY ČESKÉ KUCHYNĚ, ANEB JAK TO TA BABIČKA TENKRÁT VAŘILA...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kaldoun, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirusha
- Datum vložení: 31.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: POLÉVKA: kachní vývar nastrouhaná čerstvá zelenina - mrkev, celer a petržel 1 cibule 150 g hladké mouky 250 g másla obrané kachní maso játrové knedlíčky domácí flíčky sůl, pepř KACHNÍ VÝVAR: kachní skelet (nejlépe i s droby) 2 mrkve ½ celeru 2 petržele 1 cibule 2 stroužky česneku velkolistá petržel sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř JÁTROVÉ KNEDLÍČKY: 200g kachních jater 5 stroužků nastrouhaného česneku sůl, pepř 1 vejce čerstvá majoránka 50 g másla 50 g strouhanky DOMÁCÍ FLÍČKY: 100 g hrubé mouky 1 vejce půl skořápky vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kaldoun,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kaldoun - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kaldoun
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|