|
Recept na Kakaové košíčky s náplní z bíleho maku
Recept na Kakaové košíčky s náplní z bíleho maku je zařazen v kategorii cukroví - pečené.
K přípravě Kakaové košíčky s náplní z bíleho maku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cesto : 400 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 3 žĺtky, 250 g tuku na pečenie, 1 vanilkový cukor, 1 zarovnaná lyžička mletej škorice, 1 lyžica kakaa, kôra z 1 citróna náplň : 200 g mletého bieleho maku, 3 lyžice cukru, 70 g masla, rum ( pre deti rumová esencia ), 3 lyžice horúcej vody hrozienka, čokoládová poleva, drobné strieborné cukrové guľôčky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kakaové košíčky s náplní z bíleho maku
Recept na Kakaové košíčky s náplní z bíleho maku: Z prísad vypracujeme cesto a necháme ho chvíľu postáť v chladničke. Z cesta odoberáme malé guľôčky Množstvo podľa veľkosti formičiek, ja robím malé košíčky s priemerom, obalíme ich zľahka v múke a roztlačíme ich do formičiek – košíčkov. Pečieme asi 10 min na 170°C ( kontrolujeme ). Po vybratí z rúry ihneď košíčky vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť. Všetky prísady na náplň dobre premiešame. Do každého košíčka dáme 1-2 hrozienka ( podľa toho, aké sú veľké ) a zalejeme 1/3 lyžičky čokoládovej polevy. Košíčky zaplníme náplňou. Vrch každého košíčka namočíme do polevy a hneď posypeme drobnými cukrovými guľôčkami. Necháme stuhnúť polevu.
Poznámka k receptu na Kakaové košíčky s náplní z bíleho maku: Hella: Helka, ja som piekla rohlíčky z bieleho maku podľa receptov p. Brusáka, ak máš záujem, pozri, nám chutili viac ako klasické vanilkové. http://www.toprecepty.cz/recept/24102-rohlicky-z-b... http://www.toprecepty.cz/recept/24098-rohlicky-z-b...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kakaové košíčky s náplní z bíleho maku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 04.02.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
- Suroviny: cesto : 400 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 3 žĺtky, 250 g tuku na pečenie, 1 vanilkový cukor, 1 zarovnaná lyžička mletej škorice, 1 lyžica kakaa, kôra z 1 citróna náplň : 200 g mletého bieleho maku, 3 lyžice cukru, 70 g masla, rum ( pre deti rumová esencia ), 3 lyžice horúcej vody hrozienka, čokoládová poleva, drobné strieborné cukrové guľôčky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kakaové košíčky s náplní z bíleho maku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kakaové košíčky s náplní z bíleho maku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kakaové košíčky s náplní z bíleho maku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|