|
Recept na Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Recept na Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
půl tašky holubinek nazelenalých sůl česnek hladká mouka vajíčko strouhanka kilo čerstvě nakopaných brambor /nejlíp velikosti vlašského ořechu/ masový vývar malý oříšek sádla /nejvíc voní kachní/ sůl, pepř, kmín cibule nebo pórek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Recept na Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama: V pondělí cestou z práce mi kolo úplně samo odbočilo na lesní cestu... I když byl les hodně vyschlý, na mých oblíbených místečkách jsem půl tašky holubinek nazelenalých našel. Rostou už léta přesně na stejných místech, takže nemusím běhat po lese, jdu najisto. Obrovská výhoda těchto vynikajících a nedoceněných hub!!! Po příjezdu domů jsem houby dočistil, na řízky používám u větších kousků celý klobouk, a zvlášť pak celou nohu, u velkých nohu a klobouk rozpůlím, menší jenom rozpůlím, malé dělám vcelku. Prosolil jsem, zespod potřel trochou utřeného česneku. Nechal jsem chvilku odpočinout, nakopal trošku brambůrek, a tyto oškrabkal, jenom příborákem. Brambůrky jsem nakrájel na malé plátečky a měsíčky, dal na pánev, dospod jednu velkou čerstvou cibuli. Pořádně prokmínoval, posolil, přidal vývar, trošku sádla, zakryl a dal dusit. Zapnul friťák a holubinky obalil v klasickém trojobalu. Ve friťáku pak pomalu smažil do zlatova. Mezitím jednou rukou občas promíchl brambůrky na pánvi, a druhou, ozbrojen vidličkou, odháněl od usmažených holubinek dceru.. Foto výsledného pokrmu nemám, nebyl čas. To na talíři je přídavek, co si dobrala mladá... Sežrali jsme to všechno k večeři, zapili burčákem z bezu, a bylo nám celou noc krásně těžko...
Poznámka k receptu na Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama: Kadlik: Při vašich kulinářských dovednostech by partnerka byla sama proti sobě, kdyby jídlo odmítla..Do srmti smrťoucí by si to mohla vyčítat. Já bych rozhodně ani neváhala a spucla to. Jsem důvěřivá a mám ráda jídlo...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kadlik
- Datum vložení: 28.08.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: půl tašky holubinek nazelenalých sůl česnek hladká mouka vajíčko strouhanka kilo čerstvě nakopaných brambor /nejlíp velikosti vlašského ořechu/ masový vývar malý oříšek sádla /nejvíc voní kachní/ sůl, pepř, kmín cibule nebo pórek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|