|
Recept na Kadlíkovo zelí s houbama, ranýma brambůrkama a krkovičkou
Recept na Kadlíkovo zelí s houbama, ranýma brambůrkama a krkovičkou je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Kadlíkovo zelí s houbama, ranýma brambůrkama a krkovičkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vetší hlávka ranného zelí dvě cibule 20 deka hub -použil jsem ty, co jsem našel na první letošní vycházce do lesa, a to holubinky a lišky sádlo vývar kmín sůl rané brambory 5 plátků krkovice, den předem naložené v oleji, čilli, soli hladká mouka koření co špajz dal.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kadlíkovo zelí s houbama, ranýma brambůrkama a krkovičkou
Recept na Kadlíkovo zelí s houbama, ranýma brambůrkama a krkovičkou: Na sádle jsem zpěnil dvě větší cibule, přidal nahrubo pokrájené houby a za občasného promíchání chvilku restoval. Pak jsem přidal nakrájenou hlávku zelí, podlil troškou vývaru z vepřových kostí, mírně přisolil a pod pokličkou dusil. Očistil jsem rané brambory, dal nasporo vařit, jenom sůl a kmín. Naloženou krkovici jsem protáhl hladkou moukou, ve které jsem rozmíchal všechno koření, co mi přišlo pod ruku /pepř, tymián, drcený kmín, čilli, červená paprika, houbový prášek, Adamova žebra, Zlaté kuře... Plátky jsem narychlo orestoval na sádle, pak naskládal na pekáček /kromě jednoho, který jsem zrovna sežral/ a dal do trouby dopéct. Do sádla s výpekem a odpadanou moukou jsem nasypal část směsi, ve které jsem maso obaloval, a rozšprudlal do konzistence jíšky. Do této jsem pak vlil necelé deci vody a rozmíchal v hustou omáčku. Zbytek obalovací moučné směsi jsem zaprášil na pěkně vydušené zelí. Zelíčko jsem ještě po zaprášení za stálého míchání asi pět minutek povařil. Servírováno bylo na terase, k pití jsem zvolil Starobrno Medium... Po obědě pak došlo k roztažení lehátek a hodinovému zažívání přímo u stolu...
Poznámka k receptu na Kadlíkovo zelí s houbama, ranýma brambůrkama a krkovičkou: Foto bohužel přidám až za týden, byl mi odejmut USB kabel...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkovo zelí s houbama, ranýma brambůrkama a krkovičkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kadlik
- Datum vložení: 09.08.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: vetší hlávka ranného zelí dvě cibule 20 deka hub -použil jsem ty, co jsem našel na první letošní vycházce do lesa, a to holubinky a lišky sádlo vývar kmín sůl rané brambory 5 plátků krkovice, den předem naložené v oleji, čilli, soli hladká mouka koření co špajz dal
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkovo zelí s houbama, ranýma brambůrkama a krkovičkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkovo zelí s houbama, ranýma brambůrkama a krkovičkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkovo zelí s houbama, ranýma brambůrkama a krkovičkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|