|
Recept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem
Recept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 husí stehna husí prsa s kostí a kůží /z mražáku, výhodná koupě po vánocích, z maďarské vykrmené husy, váha těchto tří kusů byla skoro tři kila/ sůl, kmín, pepř, oříšek kachního sádla, voda zelí : půl kila kysaného zelí /domácí/ 5 cibulí 3 větší brambory 15 deka uzeného plecka kachní sádlo 3 stroužky česneku sůl, kmín, trošku cukru knedlík i s jedním pivem na místě vypitým pořízen v nádražním bufetu bábovka půl kila polohrubé mouky 30 deka cukru moučka 7 vajec 30 deka tuku - použil jsem máslo a Heru, asi půl na půl 3 deci mléka 10 deka mletých ořechů zbytek kandovaného ovoce zbytky čokolád 1 prdopeč sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem
Recept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem: V pátek odpoledne vyjmul jsem husí díly z mrazáku, mírně posolil a nechal rozmrznout. V pozdních nočních hodinách pak naskládal na plech, vydatně prosolil, lehce opepřil a posypal kmínem. Plech zakryl alobalem a uložil k odpočinku do sklepa. Za ranního rozbřesku jsem vyběhl i se všema třema hafanama na procházku, stavil se na tržnici, kde zakoupil kysané zelí... Po návratu domů jsem ještě skočil na kolo a vyrazil pro knedlík... ještě jsem se ho nenaučil, no.. Po příjezdu jsem zapnul troubu, a plech s husíma dílama,které jsem podlil deckem vody, dal - stále zakrytý alobalem - na sporák, na plotýnku, úplně nasporo. V míse utřel žloutky s prdopečem, cukrem, ořechama a tukem, pak přidal mouku, mléko... Do hotového těsta vmíchal sníh z bílků. Nakydal do vytřené a vysypané formy, a toto šoupnul do trouby... V kastrolu na oříšku kachního sádla jsem zezlatil na kostičky nakrájené uzené plecko, když chytlo tu krásnou červenou barvu, nasypal jsem tři nakrájené cibule, a zezlatil. Oškrabal jsem tři větší brambory, nastrouhal na tom hnusném struhadle s hrotama ven, na kašičku. Bramborovou drť jsem vykydal na cibulku s uzeným, posolil, pokmínoval a na mírném ohni a za stálého míchání vařil. Když směs moc houstla, přidával jsem vodu ze zelí. Na bábovce se mezitím udělala tenoučká krusta, kterou jsem propíchal kouskama čokolády. V dalším hrnci jsem opět na kousíčku sádla zpěnil další cibuli, a přidal pokrájené kysané zelí. Trošku podlil vodou a dusil... Po deseti minutách jsem vmíchal hotovou bramborovou spojku /pozná se po chuti a konzistenci, nesmí být cítit syrová brambora, a je to strašné lepidlo... Přidal jsem tři stroužky utřeného česneku a ještě minutku dusil, aby se zelí s bramborama spojilo, a česnek rozptýlil... Pak jsem vytáhl bábovku z trouby, a vrazil do ní - trouby - husí díly /na plotýnce za skoro dvě hodiny pustily neskutečné množství sádla, ale barva zůstala neesteticky bledá.../. Zelí jsem trošičku přisladil. Nachystal posezení na terase, vyklopil bábovku, napařil knedlíček a servíroval... V troubě stehýnka mezitím chytily krásnou barvu. K pití jsem zvolil Starobrno Medium, 11 ležák. Následně u kávičky jsme se dorazili bábovkou. A v noci jsem zažil svůj první žlučníkový záchvat..
Poznámka k receptu na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem: Při hledání technologického postupu k zítřejšímu obědu na mě vykouklo z náhodných přesně to, co hledám a ještě jsem se u toho nasmála
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kadlik
- Datum vložení: 06.07.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 husí stehna husí prsa s kostí a kůží /z mražáku, výhodná koupě po vánocích, z maďarské vykrmené husy, váha těchto tří kusů byla skoro tři kila/ sůl, kmín, pepř, oříšek kachního sádla, voda zelí : půl kila kysaného zelí /domácí/ 5 cibulí 3 větší brambory 15 deka uzeného plecka kachní sádlo 3 stroužky česneku sůl, kmín, trošku cukru knedlík i s jedním pivem na místě vypitým pořízen v nádražním bufetu bábovka půl kila polohrubé mouky 30 deka cukru moučka 7 vajec 30 deka tuku - použil jsem máslo a Heru, asi půl na půl 3 deci mléka 10 deka mletých ořechů zbytek kandovaného ovoce zbytky čokolád 1 prdopeč sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|