RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem, recepty Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem, Kadlíkovo, husoknedlozelo, poobědovým, moučníčkem


Recept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem

Recept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 husí stehna husí prsa s kostí a kůží /z mražáku, výhodná koupě po vánocích, z maďarské vykrmené husy, váha těchto tří kusů byla skoro tři kila/ sůl, kmín, pepř, oříšek kachního sádla, voda zelí : půl kila kysaného zelí /domácí/ 5 cibulí 3 větší brambory 15 deka uzeného plecka kachní sádlo 3 stroužky česneku sůl, kmín, trošku cukru knedlík i s jedním pivem na místě vypitým pořízen v nádražním bufetu bábovka půl kila polohrubé mouky 30 deka cukru moučka 7 vajec 30 deka tuku - použil jsem máslo a Heru, asi půl na půl 3 deci mléka 10 deka mletých ořechů zbytek kandovaného ovoce zbytky čokolád 1 prdopeč sůl.

Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem
Zvětšit obrázek

Recept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem

Recept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem:
V pátek odpoledne vyjmul jsem husí díly z mrazáku, mírně posolil a nechal rozmrznout. V pozdních nočních hodinách pak naskládal na plech, vydatně prosolil, lehce opepřil a posypal kmínem. Plech zakryl alobalem a uložil k odpočinku do sklepa. Za ranního rozbřesku jsem vyběhl i se všema třema hafanama na procházku, stavil se na tržnici, kde zakoupil kysané zelí... Po návratu domů jsem ještě skočil na kolo a vyrazil pro knedlík... ještě jsem se ho nenaučil, no.. Po příjezdu jsem zapnul troubu, a plech s husíma dílama,které jsem podlil deckem vody, dal - stále zakrytý alobalem - na sporák, na plotýnku, úplně nasporo. V míse utřel žloutky s prdopečem, cukrem, ořechama a tukem, pak přidal mouku, mléko... Do hotového těsta vmíchal sníh z bílků. Nakydal do vytřené a vysypané formy, a toto šoupnul do trouby... V kastrolu na oříšku kachního sádla jsem zezlatil na kostičky nakrájené uzené plecko, když chytlo tu krásnou červenou barvu, nasypal jsem tři nakrájené cibule, a zezlatil. Oškrabal jsem tři větší brambory, nastrouhal na tom hnusném struhadle s hrotama ven, na kašičku. Bramborovou drť jsem vykydal na cibulku s uzeným, posolil, pokmínoval a na mírném ohni a za stálého míchání vařil. Když směs moc houstla, přidával jsem vodu ze zelí. Na bábovce se mezitím udělala tenoučká krusta, kterou jsem propíchal kouskama čokolády. V dalším hrnci jsem opět na kousíčku sádla zpěnil další cibuli, a přidal pokrájené kysané zelí. Trošku podlil vodou a dusil... Po deseti minutách jsem vmíchal hotovou bramborovou spojku /pozná se po chuti a konzistenci, nesmí být cítit syrová brambora, a je to strašné lepidlo... Přidal jsem tři stroužky utřeného česneku a ještě minutku dusil, aby se zelí s bramborama spojilo, a česnek rozptýlil... Pak jsem vytáhl bábovku z trouby, a vrazil do ní - trouby - husí díly /na plotýnce za skoro dvě hodiny pustily neskutečné množství sádla, ale barva zůstala neesteticky bledá.../. Zelí jsem trošičku přisladil. Nachystal posezení na terase, vyklopil bábovku, napařil knedlíček a servíroval... V troubě stehýnka mezitím chytily krásnou barvu. K pití jsem zvolil Starobrno Medium, 11 ležák. Následně u kávičky jsme se dorazili bábovkou. A v noci jsem zažil svůj první žlučníkový záchvat..

Poznámka k receptu na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem:
Při hledání technologického postupu k zítřejšímu obědu na mě vykouklo z náhodných přesně to, co hledám a ještě jsem se u toho nasmála

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kadlik
  • Datum vložení: 06.07.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 2 husí stehna husí prsa s kostí a kůží /z mražáku, výhodná koupě po vánocích, z maďarské vykrmené husy, váha těchto tří kusů byla skoro tři kila/ sůl, kmín, pepř, oříšek kachního sádla, voda zelí : půl kila kysaného zelí /domácí/ 5 cibulí 3 větší brambory 15 deka uzeného plecka kachní sádlo 3 stroužky česneku sůl, kmín, trošku cukru knedlík i s jedním pivem na místě vypitým pořízen v nádražním bufetu bábovka půl kila polohrubé mouky 30 deka cukru moučka 7 vajec 30 deka tuku - použil jsem máslo a Heru, asi půl na půl 3 deci mléka 10 deka mletých ořechů zbytek kandovaného ovoce zbytky čokolád 1 prdopeč sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist