|
Recept na Kadlíkovo dušené hovězí
Recept na Kadlíkovo dušené hovězí je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Kadlíkovo dušené hovězí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
0,7 kg hovězího zadního 0,25 kg anglické slaniny /aspoň se to za ni vydávalo/ 4 cibule 0,5 litru červeného vína litr vývaru cca 15 deka dušených hříbků bobkový list, nové koření, jalovčinky, celý pepř, tymián, sůl, česnek na rýži pak 2 sáčky předvařené rýže hrst čočky hrst mraženého hrášku s mrkví.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kadlíkovo dušené hovězí
Recept na Kadlíkovo dušené hovězí: hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi půl litru červeného vína, a nechal marinovat. Průběžně jsem kontroloval a obracel.. V den přípravy jsem maso opláchl, na malém oříšku sádla celý kus osmažil na pánvi ze všech stran, dokud se neudělala hnědá kůrčička. Mezitím jsem v kastrolu na oříšku sádla orestoval čtyři cibule, půl skleničky hříbků v sádle, a do toho pokrájel 25 deka anglické slaniny z Hypernovy... Původně jsem chtěl tímto výrobkem ono hovězí prošpikovat, ale bylo tak plné vody a škrobu, že se to dalo spíš namazat, jak nakrájet na pevné nudle. Takže jiné využití mě nenapadlo. Až byla cibulka v kastrolu zlatá, a ten uzený paskvil pouštěl rosol, přidal jsem osmažené maso, podlil litrem vývaru, přidal scezenou vinnou marinádu, zavařil a nechal na minimální teplotu z poloviny zakryté probublávat. Jednou za cca půl hodinky jsem míchal. Po víc jak třech hodinách už jsem měl obavy, že se maso rozpadne, tak jsem ho vyndal, nakrájel na silnější plátky. Omáčku jsem mírně zahustil moukou, a ponorným mixerem rozmixoval do hladka. V jednom kastrolku jsem uvařil hrst čočky, pět minut před koncem vaření přihodil hrst mražené zeleniny.. No a zvlášť, v okořeněné a osolené vodě, jsem uvařil dva sáčky rýže a smíchal... Byl to můj první pokus o takto upravené hovězí, jindy to stačíme s dcerou sežrat už jako tatarák, a nebylo to špatné..
Poznámka k receptu na Kadlíkovo dušené hovězí: Vím, že je tu podobných receptů hodně, ale prostě jsem neodolal, no...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkovo dušené hovězí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kadlik
- Datum vložení: 07.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 0,7 kg hovězího zadního 0,25 kg anglické slaniny /aspoň se to za ni vydávalo/ 4 cibule 0,5 litru červeného vína litr vývaru cca 15 deka dušených hříbků bobkový list, nové koření, jalovčinky, celý pepř, tymián, sůl, česnek na rýži pak 2 sáčky předvařené rýže hrst čočky hrst mraženého hrášku s mrkví
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkovo dušené hovězí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkovo dušené hovězí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkovo dušené hovězí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|