|
Recept na Jizerské vepřové na houbové smetaně
Recept na Jizerské vepřové na houbové smetaně je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Jizerské vepřové na houbové smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g vepřového masa (plec) – nakrájené na kostky 500 g hub – čerstvé nebo mražené (ne sušené ani v kyselém nálevu) 250 ml sladké smetany (aspoň 40%), 1 větší cibule, 1 KL mletého nového koření, celý a drcený kmín dle chuti (já dávám i půl sáčku) 1 PL citronové šťávy, strouhanka z chleba na zahuštění, 2 PL světlého piva (nemusí být) Sůl, pepř dle vlastní chuti, tuk a vývar nebo voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jizerské vepřové na houbové smetaně
Recept na Jizerské vepřové na houbové smetaně: Na rozpáleném tuku zpěníme a lehounce zasmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vhodíme maso, orestujeme, přidáme nové koření, drcený kmín, sůl, citronovou šťávu, podlijeme jen do výše masa a dusíme asi 30 min. – téměř do měkka. Mezitím si v malém kastrolku udusíme houby na kousku tuku s celým kmínem a necháme vychladnout. Poté smícháme se smetanou a pečlivě vymícháme. Přidáme k masu, přidáme i pivo (lze vynechat) , zahustíme na požadovanou hustotu chlebovou strouhankou – (nepatří tam jíška, mouka – ale pokud nemáme chléb či normální strouhanku z rohlíků, lze i to – jen to má jinou chuť). Vypneme plotýnku a necháme 10 minut dojít za občasného míchání, aby se neutvořil škraloup – nepřidáváme jiný tuk, jen dosolíme či dopepříme dle chuti. Příloha: rýže, těstoviny, knedlíky…. Zdroj: rodinná kuchařka
Poznámka k receptu na Jizerské vepřové na houbové smetaně: Vtip receptu spočívá právě v samostatné úpravě hub a následné vmíchání do smetany.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jizerské vepřové na houbové smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 18.07.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500 g vepřového masa (plec) – nakrájené na kostky 500 g hub – čerstvé nebo mražené (ne sušené ani v kyselém nálevu) 250 ml sladké smetany (aspoň 40%), 1 větší cibule, 1 KL mletého nového koření, celý a drcený kmín dle chuti (já dávám i půl sáčku) 1 PL citronové šťávy, strouhanka z chleba na zahuštění, 2 PL světlého piva (nemusí být) Sůl, pepř dle vlastní chuti, tuk a vývar nebo voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jizerské vepřové na houbové smetaně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jizerské vepřové na houbové smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jizerské vepřové na houbové smetaně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|