|
Recept na Jemné koláče
Recept na Jemné koláče je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní.
K přípravě Jemné koláče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg polohrubé mouky (lze použít i hladkou) 200 g pískového cukru 200 g tuku - nejlépe se hodí Zlatá haná 1 celé vejce a 1 žloutek 1 kostka droždí 500 ml mléka 1 lžička sušené citronové kůry 2 vanilkové cukry 1 lžička rumového aroma.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jemné koláče
Recept na Jemné koláče: Do hrníčku odlejeme trochu mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme trošku mouky a cukru a necháme v teple vzejít. Mezitím než kvasnice vzejdou, dáme do mísy prosátou mouku, cukr, citronovou kůru, vanilkové cukry, rumové aroma, vajíčka a promícháme. Mléko a tuk dáme do kastrůlku a pomalu necháme rozpustit. Necháme trochu zchladnout a nalejeme k mouce do mísy a promícháme. ( Mléko a tuk dávám k mouce teplé tak, aby bylo dost teplé, ale nepálilo na prst). Do takto teplé směsi nalejeme kvasnice a důkladně promícháme. Těsto musí být vláčné a nesmí lepit. Já dávám těsto kynout do trouby ohřáté asi na 40°C. Po hodině těsto prohněteme a necháme znovu kynout. Po vykynutí odkrajujeme těsto polévkovou lžící kousky těsta, které v ruce zpracujeme na placku a plníme náplní. Naplněné koláče klademe na pekáč vyložený papírem na pečení. Doprostřed koláče uděláme důlek a naplníme, například tvarohem, marmeládou, povidly, ...... Před pečením koláče potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 15 - 20 minut. Po upečení koláče potřeme rozpuštěným máslem. Plnila jsem polovinu koláčů jen oslazeným tvarohem - 2 tvarohy a cukr podle chuti. Druhou polovinu mákem - 1 hrnek mletého máku, mléko a cukr. Mléka tolik aby mák byl hustá kaše a cukr podle chuti. Na mírném ohni svaříme, vychladíme a plníme koláče.
Poznámka k receptu na Jemné koláče: http://mneneznas.blog.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemné koláče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mneneznas (Jana)
- Datum vložení: 25.07.2010
- Počet porcí: 50 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní
- Suroviny: 1 kg polohrubé mouky (lze použít i hladkou) 200 g pískového cukru 200 g tuku - nejlépe se hodí Zlatá haná 1 celé vejce a 1 žloutek 1 kostka droždí 500 ml mléka 1 lžička sušené citronové kůry 2 vanilkové cukry 1 lžička rumového aroma
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemné koláče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemné koláče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemné koláče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|