|
Recept na Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím
Recept na Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 ks jahňacích žliaz, 2 plátky tvrdého syra tylžského typu ( na Slovensku je to Volovec ), 2 plátky prerastanej slaniny, 3 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 10 cm kúsok póru, korenie 4 farieb, soľ, worcestrová omáčka 6 väčších zemiakov, 50 g údenej slaniny, grilovacie korenie, olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím
Recept na Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím: Jahňacie žľazy rozrežeme tak, aby polovice držali spolu, na tzv. motýlika ( viď obr. ). Posypeme čerstvo namletým korením, pokvapkáme worcestrom a posolíme. Necháme v chlade postáť cca 2 hodiny. Každú žľazu naplníme zloženým plátkom syra, opäť spojíme do celku, obalíme v slanine a uložíme na pekáč. Obložíme na kúsky narezanou cibuľou, na kolieska narezaným pórom a podlejeme trochou vody. Zakryjeme alobalom a v rúre pečieme pri 200°C 10 minút. Zemiaky ošúpeme a celé uvaríme v osolenej vode po polomäkka ( v kuchte 5 min ). Potom ich rozrežeme po dĺžke na polovice a v oboch vyrežeme jamku. Do jamky vložíme kocku slaniny a zemiaky spojíme. Takto upravené zemiaky poukladáme okolo žliaz. Pokvapkáme olejom a posypeme grilovacím korením. Prelisujeme cesnak a pridáme ho do výpeku. Ak treba, prilejeme trocha vriacej vody ( nie veľa, tekutiny nemá byť veľa ). Pekáč vložíme späť do rúry, prepneme na gril a grilujeme cca 10-15min. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Poznámka k receptu na Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím: Možno použiť aj iný syr, podľa chuti, ja mám rada Volovec http://www2.milkagro.sk/index.php?page=240&type=bl...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 21.01.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 2 ks jahňacích žliaz, 2 plátky tvrdého syra tylžského typu ( na Slovensku je to Volovec ), 2 plátky prerastanej slaniny, 3 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 10 cm kúsok póru, korenie 4 farieb, soľ, worcestrová omáčka 6 väčších zemiakov, 50 g údenej slaniny, grilovacie korenie, olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|