|
Recept na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré
Recept na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g jehněčí plece + 400 g jehněčího hřbetu směs bylinek /petrželka, rozmarýn apod./ 4-5 kuliček nového koření 300 g gazdovské nebo jiné slaniny 2-3 bobkový listy 2-3 červené cibule 5-6 stroužků česneku 500 ml hovězího vývaru 500 ml červeného vína sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré
Recept na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré: Jehněčí maso řádně omyjeme, očistíme. Maso potřeme pastou,kterou jsme si připravili z česneku, oleje, soli rozmarýnu a promnutých bobkových listů. Naložené maso ještě posypeme bylinkami a dáme přes noc do chladu. Na druhý den si pánvi orestujeme na kostky pokrájenou gazdovskou slaninu, s rozebranou pokrájenou červenou cibulí.Touto slaninovo-cibulovou směsí jehněčí naložené maso přelijeme. Přidáme 0,5 litru vývaru a 0,5 l červeného vína. Pekáč přikryjeme druhým pekáčem, vložíme na 250 stupňů do rozpálené trouby a zprudka pečeme cca 15 minut. Poté plamen zmírníme a pečeme dál přikryté cca 2 hodinky na 160-180 stupňů a průběžně kontrolujeme a podléváme. Po jeden a půl hodince horní pekáč odkryjeme a cca na půl hodinky ještě maso dopékáme podle výsledku, jak je masíčko měkké. Pokud je měkké a křehké, vyjmeme jej a necháme poté výpek ještě vydusit, až trochu zhoustne. V době pečení masa si připravíme brambory na pyré. Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a dáme do vhodné nádoby. Přidáme máslo, bylinky,/kerblík nebo petrželku/, sůl a pak za stálého míchání přidáme vejce. Bramborovou hmotu dáme do máslem vymazané zapékací nádoby a dáme zapéci do předehřáté trouby do zlatova. Podáváme s masem. Pyré se dá dělat i s kapustou a jinou zeleninkou.
Poznámka k receptu na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré: 1974andrea: jehněčí maso Andrejko moc nedělám,ale jestli ho někdy budu dělat,tak jedině z kýty, jinak moc díky za radu, okrájela jsem ho až po upečení,pekla jsem současně ještě bůček na druhý den pro manžela
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 06.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 600 g jehněčí plece + 400 g jehněčího hřbetu směs bylinek /petrželka, rozmarýn apod./ 4-5 kuliček nového koření 300 g gazdovské nebo jiné slaniny 2-3 bobkový listy 2-3 červené cibule 5-6 stroužků česneku 500 ml hovězího vývaru 500 ml červeného vína sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|