Recept na Játra v rosolu
Recept na Játra v rosolu je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Játra v rosolu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g kuřecích jater 500 ml silného drůbežího vývaru zbaveného tuku 1 sáček želatiny jablečno-brusinkový ocet, nebo jen jablečný 3 bobkové listy 4 ks nového koření 10 ks celého pepře sůl čerstvý tymián ředkvičky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Játra v rosolu
Recept na Játra v rosolu: Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky. Želatinu si připravíme ve vývaru podle návodu / u každého výrobce se postup trošku liší / a ochutíme octem podle chuti. Do formy na muffinky dáme lžíci aspiku a necháme ztuhnout. Na ztuhlý aspik dáme kousek ředkvičky, snítku tymiánu a opět lžíci aspiku. Po ztuhnutí rozdělíme do formiček játra, zalijeme aspikem a po ztuhnutí vyklopíme.
Poznámka k receptu na Játra v rosolu: Toto množství stačí na 4 muffinky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Játra v rosolu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: maris
- Datum vložení: 04.08.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 200 g kuřecích jater 500 ml silného drůbežího vývaru zbaveného tuku 1 sáček želatiny jablečno-brusinkový ocet, nebo jen jablečný 3 bobkové listy 4 ks nového koření 10 ks celého pepře sůl čerstvý tymián ředkvičky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na játra v rosolu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Játra v rosolu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Játra v rosolu
|
|