|
Recept na Jahodový koláč II.
Recept na Jahodový koláč II. je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jahodový koláč II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 80 g tuku, 2,5 dcl mléka, 4 lžíce cukru, 30 g kvasnic, cca 400 g polohrubé mouky, 1 vajíčko, špetka soli. Posypka: 200 g cukru (krupice), 150 g hrubé mouky, 50 g másla. A ještě budeme potřebovat: pokrájené jahody a dalších 100 g tuku. Místo jahod můžeme klidně použít maliny nebo ostružiny..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodový koláč II.
Recept na Jahodový koláč II.: Těsto: Na sporáku necháme rozpustit tuk. Do odměřeného množství mléka přidáme 4 lžíce cukru a mírně ohřejeme. Potom do mléka rozdrobíme kvasnice. Do větší mísy dáme polohrubou mouku, vajíčko a přidáme připravený kvásek, špetku soli a rozpuštěný tuk. Z této směsi vypracujeme řídké těsto, které necháme kynout asi půl hodiny, pak jemně promícháme a necháme dál kynout opět asi půl hodiny. Posypka: V misce prstama rozmícháme hrubou mouku, krupicový cukr a plátky másla, až nám vznikne posypka, kterou posypeme koláč před pečením. Na plech nalejeme 100 g rozpuštěného tuku a vyklopíme těsto, které rukama roztáhneme po celé ploše. Nahusto poklademe pokrájenýma jahodama a posypeme posypkou. Pečeme v troubě při 200° C do zlatova. Hotový koláč pocukrujeme a vychladlý rozkrájíme.
Poznámka k receptu na Jahodový koláč II.: je opravdu výborný, pekla sem jako zákusek po večeři a měl úspěch opravdu skvělý
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodový koláč II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jitka a Vlastik
- Datum vložení: 22.05.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto: 80 g tuku, 2,5 dcl mléka, 4 lžíce cukru, 30 g kvasnic, cca 400 g polohrubé mouky, 1 vajíčko, špetka soli. Posypka: 200 g cukru (krupice), 150 g hrubé mouky, 50 g másla. A ještě budeme potřebovat: pokrájené jahody a dalších 100 g tuku. Místo jahod můžeme klidně použít maliny nebo ostružiny.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodový koláč ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodový koláč II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodový koláč II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|