|
Recept na Jablečno-karamelové řezy
Recept na Jablečno-karamelové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jablečno-karamelové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
60 dkg hladké mouky, 25 dkg moučkového cukru, 15 dkg másla, 1 kávová lžička jedlé sody, špetka soli, 2 vejce, 3 lžíce smetany, 1 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa Náplň: 1 kg jablek, třtinový cukr nebo cukr krupici, 1 lžíce másla, koření jablečný závin nebo skořice, rozinky namočené v rumu Poleva: čokoláda na vaření, kousek ztuženého tuku, troška stolního oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablečno-karamelové řezy
Recept na Jablečno-karamelové řezy: Ze všech surovin, kromě kakaa, si v robotu nebo míse připravíme vláčné těsto. To pak rozdělíme na 2 díly, 1 necháme světlý, druhý obarvíme kakaem. Odložíme, ale ne do chladna a připravíme si náplň. Omytá jablka vykrájíme a na hrubém struhadle nastrouháme tak, aby nám zůstala v ruce jen slupka, tu do náplně nedáváme. V kastrolu nebo hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme 2 lžíce cukru a uděláme světlý karamel. Do něj vložíme jablka a vše mírně podusíme. Přidáme koření, rozinky v rumu nebo i rum samotný a necháme prochladnout. Na pečícím papíru, bez použití mouky, vyválíme tmavou placku vložíme ji do máslem vymaštěného plechu, který ještě velmi jemně posypeme cukrem krupicí, ale opravdu jen mírně, jako byste ho posolili. Těsto překlopíme tak, aby papír zůstal nahoře a pak ho jen z těsto stáhneme. Na těsto rovnoměrně rozetřeme náplň a tím samým způsobem přikryjeme světlým těstem. Propícháme ho na několika místech jehlou na špízy a vše upečeme při 180 stupních dozlatova. Necháme vychladnout, polijeme polevou a po ztuhnutí nakrájíme na řezy.
Poznámka k receptu na Jablečno-karamelové řezy: Tyto řezy jsou díky jablečné náplni hezky vláčné a nejlépe se krájí druhý den po rozležení. Kdo si nepotrpí na krémové náplně, ale nemá rád "dusivky", tak zde může uspokojit své chuťové buňky. Náplň se odvíjí od kvality jablek, pokud máte hodně šťavnatou odrůdu, můžete zahustit troškou sypkého vanilkového pudingu, konzistence nádivky by měla být jako tužší dětská přesnídávka. Toto je můj 100. recept, tak kdo si upečete, ať vám chutná:-) Věřím, že dlouho řezy nevydrží, ale když je dáte do ledničky, tak je pak nechte před konzumací chvíli v teple, aby zvláčněly, v chladu těsto trošku ztuhne, ale je to jen přechodně.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečno-karamelové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 19.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 60 dkg hladké mouky, 25 dkg moučkového cukru, 15 dkg másla, 1 kávová lžička jedlé sody, špetka soli, 2 vejce, 3 lžíce smetany, 1 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa Náplň: 1 kg jablek, třtinový cukr nebo cukr krupici, 1 lžíce másla, koření jablečný závin nebo skořice, rozinky namočené v rumu Poleva: čokoláda na vaření, kousek ztuženého tuku, troška stolního oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečno-karamelové řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečno-karamelové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečno-karamelové řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|