|
Recept na Hruškové pokušení
Recept na Hruškové pokušení je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Hruškové pokušení budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 200 g hladké mouky, 140 g tuku, 70 g moučkového cukru, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 500 g bílých fazolí na předpečení a alobal, 1 žloutek. Náplň: 120 g hořké čokolády, 6 půlek kompotovaných hrušek, 150 ml smetany ke šlehání, 1 vejce, 1 žloutek. Dohotovení: 100 ml smetany ke šlehání, mandlové lupínky pražené..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hruškové pokušení
Recept na Hruškové pokušení: Mouku prosijeme s cukrem, přidáme nakrájený tuk, žloutek a citronovou kůru. Všechno zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout. Těsto rozválíme a vyložíme jím formu. Vytvoříme okraj a na těsto přitiskneme alobal. Na ten nasypeme fazole (jako zátěž) a pečeme při 200°C 20 minut. Odstraníme alobal a fazole. Čokoládu nastrouháme a nasypeme ji na předpečený korpus. Hrušky necháme okapat a poté každou z nich nakrojíme do vějířku. Ozdobně je potom rozložíme na čokoládu. Smetanu smícháme se žloutkem a vejcem, dobře rozšleháme a nalijeme na koláč. Dopékáme při 180°C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout. Ozdobíme mandlemi.
Poznámka k receptu na Hruškové pokušení: Já jsem si říkala, co že je to za zákusek s fazolemi a ona je to zátěž!! Moc hezký recept, Michale
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hruškové pokušení, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: skrabal71 (michal škrabal)
- Datum vložení: 09.05.2010
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: 200 g hladké mouky, 140 g tuku, 70 g moučkového cukru, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 500 g bílých fazolí na předpečení a alobal, 1 žloutek. Náplň: 120 g hořké čokolády, 6 půlek kompotovaných hrušek, 150 ml smetany ke šlehání, 1 vejce, 1 žloutek. Dohotovení: 100 ml smetany ke šlehání, mandlové lupínky pražené.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hruškové pokušení,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hruškové pokušení - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hruškové pokušení
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|