Recept na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb
Recept na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 300 ml vývaru z luštěnin 200 g libovolných vařených luštěnin 200 g pšeničné chlebové mouky 200 g celozrnné pšeničné mouky 200 g hladké mouky 2 lžíce oleje 2 lžičky soli 6 až 9 g kvasnic (podle kvality kvásku) lžička chlebového koření 200 ml ovesných vloček popř. slunečnicová či jiná semínka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb
Recept na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb: Namočníme a uvaříme libovolné luštěniny. Kdo chce, může je rozmixovat nebo umlít. Já je nechávám celé, většina se jich rozpadne při míchání a ostatní tvoří v chlebu příjemnou mozaiku a dojem větších semínek. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a luštěnin) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu přidáme ovesné vločky a podle chuti semínka. Pečeme na celozrnný program.
Poznámka k receptu na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb: Zkoušela jsem luštěniny jednodruhové (fazole, hrách, cizrna, čočka) i "hrstkovou" směs, výsledek byl vždy stejný. Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 15 až 20 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marie Klara
- Datum vložení: 27.06.2010
- Počet porcí: + - 16 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 300 ml vývaru z luštěnin 200 g libovolných vařených luštěnin 200 g pšeničné chlebové mouky 200 g celozrnné pšeničné mouky 200 g hladké mouky 2 lžíce oleje 2 lžičky soli 6 až 9 g kvasnic (podle kvality kvásku) lžička chlebového koření 200 ml ovesných vloček popř. slunečnicová či jiná semínka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrstkový (luštěninový) kváskový chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb
|
|