RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb, recepty Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb, Hrstkový, (luštěninový), kváskový, chléb


Recept na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb

Recept na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 300 ml vývaru z luštěnin 200 g libovolných vařených luštěnin 200 g pšeničné chlebové mouky 200 g celozrnné pšeničné mouky 200 g hladké mouky 2 lžíce oleje 2 lžičky soli 6 až 9 g kvasnic (podle kvality kvásku) lžička chlebového koření 200 ml ovesných vloček popř. slunečnicová či jiná semínka.

Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb
Zvětšit obrázek

Recept na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb

Recept na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb:
Namočníme a uvaříme libovolné luštěniny. Kdo chce, může je rozmixovat nebo umlít. Já je nechávám celé, většina se jich rozpadne při míchání a ostatní tvoří v chlebu příjemnou mozaiku a dojem větších semínek. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a luštěnin) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu přidáme ovesné vločky a podle chuti semínka. Pečeme na celozrnný program.

Poznámka k receptu na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb:
Zkoušela jsem luštěniny jednodruhové (fazole, hrách, cizrna, čočka) i "hrstkovou" směs, výsledek byl vždy stejný. Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 15 až 20 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Marie Klara
  • Datum vložení: 27.06.2010
  • Počet porcí: + - 16 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 300 ml vývaru z luštěnin 200 g libovolných vařených luštěnin 200 g pšeničné chlebové mouky 200 g celozrnné pšeničné mouky 200 g hladké mouky 2 lžíce oleje 2 lžičky soli 6 až 9 g kvasnic (podle kvality kvásku) lžička chlebového koření 200 ml ovesných vloček popř. slunečnicová či jiná semínka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrstkový (luštěninový) kváskový chléb, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrstkový (luštěninový) kváskový chléb

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist