|
Recept na Hrnec ORIENT s cizrnou
Recept na Hrnec ORIENT s cizrnou je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Hrnec ORIENT s cizrnou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Lilek ( na tenké plátky - půlkolečka ) Cuketa ( jako lilek ) Mrkev ( na proužky nebo na hranolky cca 3-4 cm dlouhé) Cibule ( na proužky ) Rajčata – spařit a oloupat Papriky ( na proužky ) Cizrna ( může být nakládaná, ale není to ono, lepší je normální sušená, namočená a uvařená na skus. V hotovém pokrmu to vyvolává dojem, že jsou tam oříšky ) Můžou být i houby, ale nemusí ( třeba obyč. žampiony ) Koření - kari, chilli, pepř, pokud máte - je výborný určitě šafrán, paprika nebo nějaká dobrá kvalitní orientální směs nebo třeba tuniské koření, pak to ovšem bude Tuniský hrnec. Já kupuji koření v indické prodejně. Snažím se nedochucovat umělými dochucovadly. Nebo kupuji domácí směsi koření z domu plného dobrot na eshopu Fler. Sojovka – ale pozor – dobrá, kvalitní sojovka – tmavá, ne sladká Pro masožrouty : lze přidat i maso. Já někdy použiji vykostěné kuřecí stehýnka + uzený bůček nebo dobrou klobásku ( naložit asi na hodinu do koření ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hrnec ORIENT s cizrnou
Recept na Hrnec ORIENT s cizrnou: Na plotnu si dáte na velké pánvi rozpálit trochu oleje. Někam poblíž, aby byl po ruce, si připravte velký hrnec a ještě vedle cedník v misce. Jednotlivé orestované části nejdříve dáte vykapat na cedník, případně vysušujete přebytečný tuk ubrouskem a pak šup do hrnce. Začínám lilkem. Na pánev dáme olej, restujeme předem lehce osolený lilek, necháme v cedníku okapat, vysypete do hrnce, to samé uděláte s cuketou a opět vysypete do hrnce, to samé s mrkví, restujete chvilku, aby zůstala křupavá, to samé s houbami, restujete, dokud se nevypaří z hub voda. Předem uvařenou cizrnu lehce orestujeme spolu s kořením a opět dáme do hrnce. Nikdy nezapomeňte osolit a okořenit každou dávku - lehce, nakonec orestujete rajčata s protlakem, případně i se sušenýma rajčatama, dáte do hrnce. Všechno promícháte, dokořeníte. Dusíte. Musíte stále míchat asi 10 minut, jinak se vám to spálí. Během míchání stále ochutnáváte a dochucujete vším, co vás napadne. Nakonec orestujete cibuli, na ní hodíte maso naložené do části koření a do česneku, pokrájené na kostky. Restujete do měkka. Vysypete do hrnce. Úplně naposledy přidáte na proužky nakrájenou papriku. Tu už nedusíte, jenom prohřejete v hotovém pokrmu. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, může být i s bramborem nebo rýží. Zabere to fůru času, ale výsledek je super. Maso můžete nechat mimo pokrm a vezme si ho k tomu jen ten, kdo ho chce. Toto jídlo je super na večírky. Je toho mraky a zatím to každému moc chutnalo. Fotku dodám později.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrnec ORIENT s cizrnou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: moc
- Datum vložení: 19.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Lilek ( na tenké plátky - půlkolečka ) Cuketa ( jako lilek ) Mrkev ( na proužky nebo na hranolky cca 3-4 cm dlouhé) Cibule ( na proužky ) Rajčata – spařit a oloupat Papriky ( na proužky ) Cizrna ( může být nakládaná, ale není to ono, lepší je normální sušená, namočená a uvařená na skus. V hotovém pokrmu to vyvolává dojem, že jsou tam oříšky ) Můžou být i houby, ale nemusí ( třeba obyč. žampiony ) Koření - kari, chilli, pepř, pokud máte - je výborný určitě šafrán, paprika nebo nějaká dobrá kvalitní orientální směs nebo třeba tuniské koření, pak to ovšem bude Tuniský hrnec. Já kupuji koření v indické prodejně. Snažím se nedochucovat umělými dochucovadly. Nebo kupuji domácí směsi koření z domu plného dobrot na eshopu Fler. Sojovka – ale pozor – dobrá, kvalitní sojovka – tmavá, ne sladká Pro masožrouty : lze přidat i maso. Já někdy použiji vykostěné kuřecí stehýnka + uzený bůček nebo dobrou klobásku ( naložit asi na hodinu do koření )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrnec orient s cizrnou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrnec ORIENT s cizrnou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrnec ORIENT s cizrnou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|