|
Recept na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini)
Recept na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini) je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g rýže Arborio nebo Vialone nano, 50 g sušených nebo 250 g čerstvých hříbků, asi 3/4 - 1 l horkého zeleninového vývaru, olivový olej, 1 středně velká šalotka, 1 velký stroužek česneku, 1 dl dobrého bílého vína, sůl, hladkolistá petržel, lžíce másla, asi 50 g sýra parmazánového typu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini)
Recept na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini): Sušené hříbky namočíme na hodinu do vody. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku a rozmáčknutý stroužek česneku, nesmí zrůžovět. Přidáme houby (sušené namočené vymačkáme a svaříme vodu, ve které jsme je namáčeli, použijeme ji potom k podlévání), zarestujeme, přidáme nepropláchnutou !! rýži, opečeme, dokud nezačne být rýže sklovitá, pak podlijeme vínem a necháme ho odpařit. Osolíme a postupně podléváme vývarem (pokud jsme použili sušené houby, použijeme horký svařený nálev z namáčení), vždy promícháme a necháme na mírném plameni vsáknout tekutinu a opakujeme tak dlouho, dokud není rýže měkká, ale nesmí se rozvařit, musí býr tzv. na skus. Do hotového horkého risotta vmícháme máslo, které pokrm uhladí, nastrouhaný sýr a nasekanou petržel. Podáváme horké v hlubokých talířích. Můžeme dozdobit hoblinkami parmezánu.
Poznámka k receptu na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini): Moje další recepty najdete na http://www.mlsoty.estranky.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 11.06.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 400 g rýže Arborio nebo Vialone nano, 50 g sušených nebo 250 g čerstvých hříbků, asi 3/4 - 1 l horkého zeleninového vývaru, olivový olej, 1 středně velká šalotka, 1 velký stroužek česneku, 1 dl dobrého bílého vína, sůl, hladkolistá petržel, lžíce másla, asi 50 g sýra parmazánového typu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hříbkové risotto (risotto ai fungi porcini),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|