|
Recept na Hovězí srdce na víně a mrkvi
Recept na Hovězí srdce na víně a mrkvi je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Hovězí srdce na víně a mrkvi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí srdce 500 - 600g, slanina(špek) 100g, máslo 2 lžíce, olej 1 lžíce, červené víno suché 250ml, česnek 4 stroužky, sůl,pepř mletý, vývar 1/4 litru, cibule 2 větší, mrkev menší 10ks(nebo baby karotka), petrželová nať,čerstvý tymián,bob.list, hladká mouka na zaprášení..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí srdce na víně a mrkvi
Recept na Hovězí srdce na víně a mrkvi: Srdce pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na menší špalíčky,dáme jí do kastrolu a pomalu škvaříme.Když je do sklovata,přidáme máslo a olej(ten je jen na schladnutí,aby se nám máslo nepřepálilo) a když máslo přestane pěnit,přidáme plátky srdce a z obou stran je opečeme.Pak podlijeme polovinou vína,necháme dojít k varu,ztlumíme oheň a pod pokličkou dusíme.Během dušení podle potřeby podléváme zbylým vínem.V polovině dušení přidáme svazek bylinek-tymián a petrželku-,česnek utřený se solí a špetku pepře. Když je maso téměř měkké,šťávu vydusíme,přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli,na proužky nakrájenou mrkev,chvíli osmahneme,zaprášíme lehce moukou a podlijeme vývarem a případným zbytkem vína.Dle potřeby dosolíme.Dodusíme,až je zelenina měkká a nakonec vyjmeme svazek bylinek. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.
Poznámka k receptu na Hovězí srdce na víně a mrkvi: Recept je původem z Francie a já ho mám z kuchařky 100 a 1 masitých pokrmů... Tahle úprava srdce nám moc chutná.Chuťově je jídlo jemné a pěkně voňavé.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí srdce na víně a mrkvi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 02.12.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: Hovězí srdce 500 - 600g, slanina(špek) 100g, máslo 2 lžíce, olej 1 lžíce, červené víno suché 250ml, česnek 4 stroužky, sůl,pepř mletý, vývar 1/4 litru, cibule 2 větší, mrkev menší 10ks(nebo baby karotka), petrželová nať,čerstvý tymián,bob.list, hladká mouka na zaprášení.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí srdce na víně a mrkvi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí srdce na víně a mrkvi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí srdce na víně a mrkvi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|