RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí srdce na víně a mrkvi

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí srdce na víně a mrkvi, recepty Hovězí srdce na víně a mrkvi, Hovězí, srdce, na, víně, mrkvi


Recept na Hovězí srdce na víně a mrkvi

Recept na Hovězí srdce na víně a mrkvi je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností. K přípravě Hovězí srdce na víně a mrkvi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Hovězí srdce 500 - 600g, slanina(špek) 100g, máslo 2 lžíce, olej 1 lžíce, červené víno suché 250ml, česnek 4 stroužky, sůl,pepř mletý, vývar 1/4 litru, cibule 2 větší, mrkev menší 10ks(nebo baby karotka), petrželová nať,čerstvý tymián,bob.list, hladká mouka na zaprášení..

Hovězí srdce na víně a mrkvi
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí srdce na víně a mrkvi

Recept na Hovězí srdce na víně a mrkvi:
Srdce pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na menší špalíčky,dáme jí do kastrolu a pomalu škvaříme.Když je do sklovata,přidáme máslo a olej(ten je jen na schladnutí,aby se nám máslo nepřepálilo) a když máslo přestane pěnit,přidáme plátky srdce a z obou stran je opečeme.Pak podlijeme polovinou vína,necháme dojít k varu,ztlumíme oheň a pod pokličkou dusíme.Během dušení podle potřeby podléváme zbylým vínem.V polovině dušení přidáme svazek bylinek-tymián a petrželku-,česnek utřený se solí a špetku pepře. Když je maso téměř měkké,šťávu vydusíme,přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli,na proužky nakrájenou mrkev,chvíli osmahneme,zaprášíme lehce moukou a podlijeme vývarem a případným zbytkem vína.Dle potřeby dosolíme.Dodusíme,až je zelenina měkká a nakonec vyjmeme svazek bylinek. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.

Poznámka k receptu na Hovězí srdce na víně a mrkvi:
Recept je původem z Francie a já ho mám z kuchařky 100 a 1 masitých pokrmů... Tahle úprava srdce nám moc chutná.Chuťově je jídlo jemné a pěkně voňavé.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí srdce na víně a mrkvi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 02.12.2009
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
  • Suroviny: Hovězí srdce 500 - 600g, slanina(špek) 100g, máslo 2 lžíce, olej 1 lžíce, červené víno suché 250ml, česnek 4 stroužky, sůl,pepř mletý, vývar 1/4 litru, cibule 2 větší, mrkev menší 10ks(nebo baby karotka), petrželová nať,čerstvý tymián,bob.list, hladká mouka na zaprášení.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí srdce na víně a mrkvi, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí srdce na víně a mrkvi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí srdce na víně a mrkvi

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist