RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí srdce na slanině a žampiónech

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí srdce na slanině a žampiónech, recepty Hovězí srdce na slanině a žampiónech, Hovězí, srdce, na, slanině, žampiónech


Recept na Hovězí srdce na slanině a žampiónech

Recept na Hovězí srdce na slanině a žampiónech je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností. K přípravě Hovězí srdce na slanině a žampiónech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
hovězí srdce, žampióny, uzená slanina nejlépe domácí, uzená žebírka, cibule, kmín, pepř, sůl, škrobová moučka Příloha:1 hrnek rýže, oříšek sádla a másla, 3-4 hřebíčky, 1 střední mrkev, 3 listy kapusty, 1 střední cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, 2 hrnky horké vody.

Hovězí srdce na slanině a žampiónech
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí srdce na slanině a žampiónech

Recept na Hovězí srdce na slanině a žampiónech:
Hovězí srdce zbavíme loje, naporcujeme na přijatelné kusy a prošpikujeme slaninou. V tlakáči rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, srdce na ni zprudka orestujeme, přidáme na cečka nakrájenou cibuli, mírně osolíme, okořeníme, zalijeme horkou vodou, přidáme uzené žebírko (pro lepší chuť), uzavřeme hrnec a za občasné konroly dusíme zhruba 2 hodiny. Žebírko vytáhneme dřív, je rychleji hotové. Až srdce změkne(počítejte s tím, že je to tuhší maso a nebude jako kuřecí), vytáhneme maso z hrce a do šťávy přidáme nakrájené žampióny(krájím je maximálně na 6 dílů, ty střední a menší na 4 nebo na polovinu), podusíme, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, dochutíme, krátce povaříme a odstavíme. Přidáme na plátky nakrájené srdce. Dušená rýže: v kastrolku rozehřejeme sádlo s máslem, přidáme omytou okapanou rýži, hřebíček a restujeme, po chvíli přidáme na jemno nakrájenou cibuli, zarestujeme, přidáme na nudličky nakrájený česnek, necháme rozvonět, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, chvíli restujeme a přidáme na kousky nakrájenou kapustu. Zalijeme dvěma hrnky horké vody, osolíme, 3-5 minut necháme probublávat a mícháme. Přikryjeme pokličkou. To finále už nechám na vás. Já mám na sporáku litinovou kulatou plotynku, na zahřátou položím kastrol s rýží, přikryji několika utěrkami (většinou 3) a rýži nechám dojít asi 20 minut. Protože jsem měl včera málo místa na sporáku, šoupl jsem ji do "peřin".

Poznámka k receptu na Hovězí srdce na slanině a žampiónech:
Příprava je poněkud delší, ale mi hovězí srdce chutná a za mlada jsem z něj vařil i guláš.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí srdce na slanině a žampiónech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jenda1
  • Datum vložení: 29.05.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
  • Suroviny: hovězí srdce, žampióny, uzená slanina nejlépe domácí, uzená žebírka, cibule, kmín, pepř, sůl, škrobová moučka Příloha:1 hrnek rýže, oříšek sádla a másla, 3-4 hřebíčky, 1 střední mrkev, 3 listy kapusty, 1 střední cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, 2 hrnky horké vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí srdce na slanině a žampiónech, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí srdce na slanině a žampiónech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí srdce na slanině a žampiónech

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist