|
Recept na Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku)
Recept na Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku) je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na vývar: ½ hovězího srdce(může být i celé) kořenová zelenina snítka libečku(pro chuť i vůni v kuchyni) 1 cibule i se slupkou(pro hezkou barvu vývaru) 3 stroužky česneku 5 kuliček pepře sůl 2 l vařící vody na dohotovení: uvařené srdce širší plátek zauzené slaniny/špeku 1 malá cibule ¼ kostky masoxu 1,5 dl vařící vody na zelí: 650 g již okrouhané kedlubny(cca 1 a ½ ks větších kedluben) 150 g libovolné slaniny/špeku 1 velké jablko ocet,sůl,mletý pepř(dle chuti cukr) voda na podlití.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku)
Recept na Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku): Srdce opláchneme, dáme do hrnce, přidáme koření, očištěnou zeleninu kromě cibule u které pouze odřízneme suchý kořínek a slupku ponecháme pro lepší zbarvení vývaru. Vše zalijeme vařící vodou, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme cca 50minut. Mezitím si od slupky okrájíme kedlubny a jablko a vše nastrouháme na širokém slzičkovém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na menší kostičky. Necháme rozehřát větší kastrol, vložíme nakrájenou slaninu a necháme cca 3minuty aby pustila tuk. Přidáme cibulku a restujeme další 3minuty. Poté přidáme nastrouhané kedlubny s jablkem, mírně osolíme, zakápneme 2 pl octa(kedlubny se nerozdusí) podlijeme 1 dl horké vody a za občasného promíchání a kontroly tekutiny dusíme 15minut. V závěru dušení mírně opepříme, dle chuti dochutíme a odstavíme ze sporáku.Ocet je lepší přidat hned v začátku vaření, zabrání se tím rozvaření kedluben, které jsou na to náchylné. Zelí zůstane hezky na skus. Hrnec s uvařeným srdíčkem ochladíme a otevřeme. Z měkkého srdce odstraníme přebytečný tuk a maso nakrájíme na zhruba 1,5cm široké plátky. Připravíme si základ na dohotovení srdíčka. Malou cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej osmahnout do zlatavé barvy cibulky. Přidáme plátky srdíčka, 1,5dl vařící vody a ¼ kostky masoxu. Hrnec opět uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme 10minut. Takto připravené srdíčo se zelím chutná dobře s uvařeným bramborem, ale je také dobré s bramborovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku): My jsme doma na stravu pouze dva,ale hovězí srdíčko dávám vždy vařit celé(cca 1ks/1,10kg to se potom krásně mlsá s křenem,nebo s hořčicí)Lze použít i ke koprovce,nebo rajdě,nebo k jiné omáčce, nebo nadrobno pokrájet a vmíchat do uvařené rýže společně se zeleninou jako rizoto.A pokud vás u televize bude honit mlsná,je to to pravé na zakousnutí:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 25.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: na vývar: ½ hovězího srdce(může být i celé) kořenová zelenina snítka libečku(pro chuť i vůni v kuchyni) 1 cibule i se slupkou(pro hezkou barvu vývaru) 3 stroužky česneku 5 kuliček pepře sůl 2 l vařící vody na dohotovení: uvařené srdce širší plátek zauzené slaniny/špeku 1 malá cibule ¼ kostky masoxu 1,5 dl vařící vody na zelí: 650 g již okrouhané kedlubny(cca 1 a ½ ks větších kedluben) 150 g libovolné slaniny/špeku 1 velké jablko ocet,sůl,mletý pepř(dle chuti cukr) voda na podlití
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí srdce na cibulce s kedlubnovým zelím(srdíčko je z papiňáku)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|