Recept na Hovezi s vonavou ryzi po arabsku
Recept na Hovezi s vonavou ryzi po arabsku je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovezi s vonavou ryzi po arabsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovezi plece (rozdelila jsem na dva kusy) 500 g pevnych zralych rajcat 100 g porku 200 g zeleneho paprikoveho lusku 1 vetsi cibule 5 strouzku cesneku 5 ks kardamomu 4 ks hrebicku 5 cm skoricove kury vetsi spetka safranu lzicka uzene papriky lzicka kurkumy 50 g masla olivovy olej 1 l masoveho vyvaru (pripadne bujon + voda) sul a drceny pepr 3 hrnky (celkem 600 ml) ryze piniove orisky mandlove hranolky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovezi s vonavou ryzi po arabsku
Recept na Hovezi s vonavou ryzi po arabsku: Veskerou zeleninu nakrajime na drobno, rajcata nejprve zbavime slupky. Rozehrejeme maslo, pridame maso a ze vsech stran jej orestujeme do zlatova. Pote maso vyjmeme. Prilijeme lzici oleje, prisypeme cibuli a chvilku restujeme. Pridame porek, pokrajeny cesnek a nechame rozvonet. Pak vmichame pokrajenou papriku, vsechno koreni a nekolikrat promichame. Nakonec pridame rajcata a opecene maso. Zalijeme vyvarem, pripadne prisolime a pod poklickou dusime do mekka, zhruba 2 - 2,5 hodiny. Po uplynuti doby maso vyjmeme a prikryte udrzujeme teple. Ryzi nekolikrat proplachneme, nechame okapat a na trosce olivoveho oleje asi dve minutky restujeme. Pote ryzi nasypeme do masove omacky a varime do mekka. Podle potreby prisolime nebo lehce podlijeme vodou (ja pridala cca 1 dcl). Maso nakrajime na platky a servirujeme na ryzi bohate sypane prazenymi piniovymi orisky a mandlemi.
Poznámka k receptu na Hovezi s vonavou ryzi po arabsku: Ryze varena v omacce je dobre ochucena a stavnata. Vyborne take s jehnecim masem, nejlepe kolenem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovezi s vonavou ryzi po arabsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 26.09.2013
- Počet porcí: 5 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovezi plece (rozdelila jsem na dva kusy) 500 g pevnych zralych rajcat 100 g porku 200 g zeleneho paprikoveho lusku 1 vetsi cibule 5 strouzku cesneku 5 ks kardamomu 4 ks hrebicku 5 cm skoricove kury vetsi spetka safranu lzicka uzene papriky lzicka kurkumy 50 g masla olivovy olej 1 l masoveho vyvaru (pripadne bujon + voda) sul a drceny pepr 3 hrnky (celkem 600 ml) ryze piniove orisky mandlove hranolky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovezi s vonavou ryzi po arabsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovezi s vonavou ryzi po arabsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovezi s vonavou ryzi po arabsku
|
|