|
Recept na Hovězí roládky s houbami, rozmarýnem a vínem
Recept na Hovězí roládky s houbami, rozmarýnem a vínem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí roládky s houbami, rozmarýnem a vínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí zadní 2 plátky po 150g, vejce 1 ks, sůl, pepř mletý bílý, hořčice plnotučná 2 lžičky, řapíkatý celer, čerstvé houby (lze i žampiony), paprika čerstvá červená, cibulka naťovka - zelená, máslo, víno červené suché 2 dcl, rozmarýn čerstvý větvička - asi 10 cm, olej (sádlo) 2 lžíce, cibule větší 1 ks, mouka hladká na zahuštění..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí roládky s houbami, rozmarýnem a vínem
Recept na Hovězí roládky s houbami, rozmarýnem a vínem: Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Vejce si rozšleháme se špetkou soli a na omaštěné pánvi si uděláme dvě omelety, o velikosti naklepaných plátků. Houby si nakrájíme na jemno a zlehka je se špetkou soli orestujeme na kousku másla. Na připravené plátky si dáme omelety, na proužky nakrájený celer, orestované houby, na kolečka nakrájenou cibulku, nakrájenou papriku a kousek másla. Maso na okrajích lehce přehneme a pak plátky svineme do tvaru roládek. Konce spíchneme jehlami, obtočíme nití,.... V hrnci si rozehřejeme olej (sádlo), vsypeme na kostky nakrájenou cibuli a restujeme do zlatova, pak vložíme roládky, necháme je ze všech stran zatáhnout a podlijeme vroucí vodou do 2/3 výšky masa. Pak přidáme větvičku rozmarýnu, přilijeme 1 dcl červeného vín, lehce osolíme a necháme pod pokličkou dusit do měkka. Dle potřeby maso otáčíme a jemně podléváme vodou. Hotové roládky vyjmeme a uložíme stranou do tepla. Vydušenou šťávu si zahustíme zlatou jíškou z hladké mouky atrošky tuku (popřípadě záklechtkou) a necháme asi 15 min provářet. Pak omáčku přecedíme přes hustý cedník, dolijeme zbylé víno, dle potřeby dochutíme solí a necháme ještě chvilku provářet, až se nám na povrchu objeví tuk (glanc). Z roládek odstraníme jehly (nitě), nakrájíme je na šikmé plátky a na talíři přeléváme omáčkou. Podáváme s rýží, hous. knedlíky, bramborami.
Poznámka k receptu na Hovězí roládky s houbami, rozmarýnem a vínem: Roládky jsem dělala se vším co je v receptě uvedeno a byly úžasné.Jen se po nich zaprášilo.Recept mám uložený mohu jen dporučit zasílám obrovskou pochvalu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí roládky s houbami, rozmarýnem a vínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 15.12.2010
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Hovězí zadní 2 plátky po 150g, vejce 1 ks, sůl, pepř mletý bílý, hořčice plnotučná 2 lžičky, řapíkatý celer, čerstvé houby (lze i žampiony), paprika čerstvá červená, cibulka naťovka - zelená, máslo, víno červené suché 2 dcl, rozmarýn čerstvý větvička - asi 10 cm, olej (sádlo) 2 lžíce, cibule větší 1 ks, mouka hladká na zahuštění.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí roládky s houbami, rozmarýnem a vínem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí roládky s houbami, rozmarýnem a vínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí roládky s houbami, rozmarýnem a vínem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|