|
Recept na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí
Recept na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí roláda s cuketou a šalvějí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g plát hovězího masa na roládu 400 g nahrubo nastrouhané cukety 200 g Debrecínského špeku 120 g nadrobno nakrájené cibule/1 středně velká cibule 10 lístků šalvěje 1 lžíce hořčice 2 lžíce oleje na zahuštění šťávy1 lžička Solamylu rozmíchaná ve troše studené vody sůl,mletý pepř provázek na utažení rolády voda na podlívání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí
Recept na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí: Nastrouhanou cuketu mírně osolíme a necháme 15minut vypotit(pustit šťávu). Poté ji dáme do jemného cedníku a vymačkáme z ní co nejvíce tekutiny. Ze špeku nařežeme širší špalíčky do náplně a zbytek špeku nakrájíme na úzké, kratší nudličky. Maso z obou stran naklepeme, nejlépe přes potravinářskou folii a po obou stranách osolíme a zlehka opepříme. Plát masa otočíme tou horší stranou nahoru, potřeme hořčicí a rovnoměrně po celé ploše naneseme vymačkanou cuketu. Dále poklademe širšímu špalíčky špeku a lístky šalvěje. Plát zavineme do rolády a pevně omotáme provázkem. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme zbytek nakrájeného špeku společně s cibulí a necháme restovat dorůžova. Vložíme roládu, prudce ze všech stran ji opečeme a poté podlijeme do poloviny masa. Pokud nám zbylo trochu nastrouhané cukety, nasypeme ji na maso, hrnec přikryjeme poklicí a za občasného podlívání dusíme doměkka. Měkké maso vytáhneme a odstraníme provázek. Šťávu podle potřeby zahustíme vodou se solamylem, dochutíme solí a pepřem a necháme 2minuty provařit. Maso naporcujeme a podáváme se šťávou a rýží, nebo s houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí: Já jsem roládu dusila v papiňáku. Postup je úplně stejný. Po prudkém opečení podlijeme 350ml horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni pod tlakem 35minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, doděláme šťávu a podáváme.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí roláda s cuketou a šalvějí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 25.10.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 800 g plát hovězího masa na roládu 400 g nahrubo nastrouhané cukety 200 g Debrecínského špeku 120 g nadrobno nakrájené cibule/1 středně velká cibule 10 lístků šalvěje 1 lžíce hořčice 2 lžíce oleje na zahuštění šťávy1 lžička Solamylu rozmíchaná ve troše studené vody sůl,mletý pepř provázek na utažení rolády voda na podlívání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí roláda s cuketou a šalvějí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí roláda s cuketou a šalvějí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí roláda s cuketou a šalvějí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|